Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χάφταρ Αθήνα: Το Twitter θυμήθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάφταρ Αθήνα: Το Twitter θυμήθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου

Χάφταρ Αθήνα: Η επικείμενη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη και η απουσία της Ελλάδας έφερε στο προσκήνιο ξανά τις μνήμες από την περίφημη συνάντηση της Ελούντας.

Χάφταρ Αθήνα: H επίσκεψη του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα αποτελεί από την Πέμπτη κορυφαίο hashtag στο Twitter με τους χρήστες να σχολιάζουν με χιούμορ τις εξελίξεις.  Κάποιοι θυμήθηκαν την δεκαετία του 1980 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου στο μεγάλο άνοιγμα που είχε κάνει στον αραβικό κόσμο, είχε συχνές συναντήσεις με τον δολοφονηθέντα ηγέτη της Λιβύης, Μοαμάρ Καντάφι. Άλλοι πάλι έδειξαν να ανησυχούν για το τι μπορεί  να επιφυλάσσει στον Χαφτάρ η επίσκεψή του στην Αθήνα αφού θυμήθηκαν την τύχη που είχε ο ηγέτης των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η επικείμενη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη και η απουσία της Ελλάδας (ενώ βρίσκονται εκεί η…Κίνα και το Κονγκό) έφερε στο προσκήνιο ξανά τις μνήμες από την περίφημη συνάντηση της Ελούντας τότε που με την τριμερή των Ανδρέα Παπανδρέου, Φρανσουά Μιτεράν και Μουαμάρ Καντάφι ο Έλληνες πρωθυπουργός είχε μεσολαβήσει για να αποσοβηθεί μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα στη Γαλλία και τη Λιβύη.

Η συνάντηση πριν από 35 χρόνια στην Ελούντα έχει τη δική της ιστορική αξία καθώς το λιβυκό πείραμα και το Κίνημα των Αδεσμεύτων έφερνε πιο κοντά τον Ανδρέα Παπανδρέου στον Καντάφι από την εποχή του ΠΑΚ, με την πρώτη συνάντηση τους επί ελληνικού εδάφους να γίνεται στα Καμένα Βούρλα το 1977, όπου Λίβυος ηγέτης έκανε διακοπές και ο Α.Παπανδρέου ήταν αρχηγός στο τρίτο σε δύναμη κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις