Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βέτο Ελλάδας για Τουρκία: Η La Repubblica, για τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη
ΚΟΣΜΟΣ

Βέτο Ελλάδας για Τουρκία: Η La Repubblica, για τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

Βέτο Ελλάδας για Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ καμία πολιτική λύση για την Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το σύμφωνο αυτό. Θα βάλουμε βέτο» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βέτο Ελλάδας για Τουρκία: Άρθρο της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica αναφέρεται στο βέτο Μητσοτάκη σε περίπτωση που δεν ακυρωθούν τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης. Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, επικαλούμενη διπλωματικούς κύκλους που ετοιμάζουν την Διάσκεψη του Βερολίνου, γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση ότι “θεωρούν βέβαιο ότι τα τούρκο-λιβυκά μνημόνια θα ξεπεραστούν από μια ενδεχόμενη ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη”. Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στην έντονη διαμαρτυρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στην δήλωσή του ότι είναι έτοιμος να ασκήσει βέτο επί οποιασδήποτε πολιτικής λύσης για την Λιβύη, αν δεν ακυρωθούν τα μνημόνια της Τρίπολης με την Άγκυρα. «Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ καμία πολιτική λύση για την Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το σύμφωνο αυτό. Θα βάλουμε βέτο» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η La Repubblica προσθέτει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και με τον αρχηγό της ιταλικής διπλωματίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ότι «η αποστολή Τούρκων στρατιωτών θέτει σε κίνδυνο την Διάσκεψη του Βερολίνου και την εσωτερική κατάσταση στη Λιβύη». «Δεν είναι βέβαιο, πάντως, ότι οι Γερμανοί θα μπορέσουν να πείσουν τους Χαλίφα Χάφταρ και Φαγιέζ Αλ Σάρατζ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι» καταλήγει η ιταλική εφημερίδα.

Μητσοτάκης: Ελληνικό βέτο αν δε ανακληθεί η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας
Δείτε ακόμη

Διάσκεψη Βερολίνου: Στην αντεπίθεση μέσω Χάφταρ ο Μητσοτάκης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις