Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ντάσα Ζούκοβα Νιάρχος: Γάμος, που ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ντάσα Ζούκοβα Νιάρχος: Γάμος, που ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ

Ντάσα Ζούκοβα Νιάρχος: Οι καλεσμένοι του ζευγαριού αναμένεται να καταφτάσουν στο Σεν Μορίτζ από όλες τις μεριές του πλανήτη.

Ντάσα Ζούκοβα Νιάρχος: Τα σκαλιά του δημαρχείου του Σεν μόριτζ ετοιμάζονται να ανέβουν αυτό το Σαββατοκύριακο ο Σταύρος Νιάρχος και η Ντάσα Ζούκοβα, σε έναν γάμο που αναμένεται να είναι ο πρώτος γάμος της υψηλής κοινωνίας για το 2020 με το κόστος να ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο και χθες εθεάθησαν να καταφθάνουν με ιδιωτικό αεροπλάνο στο Σεν Μόριτζ, ένα αγαπημένο μέρος για την οικογένεια Νιάρχου που έχει στην κατοχή της πολλά ακίνητα στην περιοχή και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους κατοίκους, όπου και θα παντρευτούν παρουσία πολλών διάσημων καλεσμένων.

Η Ντάσα Ζούκοβα και ο Σταύρος Νιάρχος εξέπληξαν τους πάντες με την ανακοίνωση του αρραβώνα τους πριν από δύο χρόνια, αν και το ζευγάρι είναι φίλοι εδώ και πάνω από 10 χρόνια, ακόμη κι όταν η Ρωσίδα καλλιτέχνης ήταν παντρεμένη με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Μάλιστα, ο γάμος της με τον Αμπράμοβιτς ήταν μυστικός και έγινε γνωστός μόνο μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal το 2015, που έκανε το προφίλ της.

Το 2017, μετά από 10 χρόνια γάμου το ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει. Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Μετά από 10 χρόνια μαζί, λάβαμε την δύσκολη απόφαση να χωρίσουμε, αλλά παραμένουμε καλοί φίλοι, γονείς και συνεργάτες στα πρότζεκτ που έχουν δημιουργήσει». Βέβαια, οι λεπτομέρειες της διατροφής και του διαζυγίου δεν έγιναν ποτέ γνωστές, ούτε εάν είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, με την περιουσία του Ρομάν Αμπράμοβιτς να εκτιμάται τότε στα 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Πάντως, το διαζύγιο του Ρώσου ολιγάρχη από την προηγούμενη σύζυγό του, φέρεται να του είχε κοστίσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Γεννήθηκε στην Ρωσία μεγάλωσε στην Αμερική

Η Ντάσα Ζούκοβα γεννήθηκε στη Μόσχα της Ρωσίας τον Ιούνιο του 1981 και οι γονείς της ήταν ο έμπορος πετρελαίου Αλεξάντερ Ζούκοφ και η μοριακή βιολόγος Γελένα Ζούκοβα. Αφότου οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 3 ετών, την Ντάσα Ζούκοβα μεγάλωσε η μητέρα της, η οποία το 1991 αποφάσισε να πάρει την οικογένειά της και να μετακομίσουν στις ΗΠΑ. Παρόλο που αρχικά εγκαταστάθηκαν στο Χιούστον, σύντομα μετακόμισαν στο Λος Άντζελες όπου η Γελένα βρήκε δουλειά ως καθηγήτρια στο UCLA.

Αποφοιτώντας από το σχολείο, η Ντάσα Ζούκοβα εγγράφηκε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, από όπου και αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις στις σλαβικές σπουδές και την λογοτεχνία. Ωστόσο, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην Guardian το 2009, είχε δυσκολευτεί πολύ να προσαρμοστεί στην ζωή στις ΗΠΑ. «Ήταν ένα πολιτισμικό σοκ. Δεν είχα δει ποτέ στην ζωή μου δημητριακά. Είχαμε τυρί κότατζ και τηγανίτες στην Ρωσία, αλλά όχι πολύχρωμους κύκλους σε κουτί από χαρτόνι».

Ξεκίνησε τον δικό της οίκο μόδας το 2006

Το 2006, η Ντάσα Ζούκοβα συνεργάστηκε με την φίλη της Κριστίνα Τανγκ και δημιούργησαν το brand μόδας Kova. Η εταιρεία παρήγαγε μια σειρά από αντικείμενα τα οποία η Vogue περιέγραψε ως «denim κομμάτια υψηλής ποιότητας, πολύ άνετα μπλουζάκια και μερικά ελαστικά βαμβακερά φορέματα.

Γνώρισε τον Ρομάν Αμπράμοβιτς μέσω του πατέρα της

Μπορεί η Ντάσα Ζούκοβα να πέτυχε πολλά μόνη της, ωστόσο ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους κέρδισε τόση προσοχή από το κοινό τις τελευταίες 2 δεκαετίες ήταν η σχέση της με τον Ρώσο ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς. Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι που είχε οργανώσει ο πατέρας της. Παρά το γεγονός ότι και οι δύο ήταν σε σχέση εκείνη την περίοδο (η Ντάσα Ζούκοβα έβγαινε με τον πρώην Ρώσο τενίστα Μαράτ Σαφίν και ο Αμπράμοβιτς ήταν ακόμη παντρεμένος με την δεύτερη σύζυγό του, Βιατσεσλαβοβνα Μαλαντίνα), ερωτεύτηκαν.

Κράτησαν το γάμο τους μυστικό για 6 χρόνια

Μετά από αρκετά χρόνια σχέσης, η Ντάσα Ζούκοβα παντρεύτηκε τον Ρομάν Αμπράμοβιτς το 2008. Ο γάμος ήταν τόσο ιδιωτικός που ο κόσμος το έμαθε μετά από 6 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο γάμος τους αποκαλύφθηκε από την Wall Street Journal το 2015, που διέρρευσε την πληροφορία σε ένα άρθρο για το ζευγάρι και τις κοινά τους πρότζεκτ. Κι ενώ η Ντάσα Ζούκοβα έδωσε την έγκριση για το άρθρο, αρνήθηκε να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον γάμο. Από την σχέση τους, το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον 10χρονο Ααρόν Αλεξάντερ και την 6χρονη Λία Λου.

Η Ντάσα Ζούκοβα ίδρυσε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Garage στην Ρωσία – το οποίο στεγάζεται σε κτίριο σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ρεμ Κούλχαας, ενώ έχει και το πολιτιστικό περιοδικό Garage Magazine. Είναι επίσης επενδυτής στην Artsy, μια ηλεκτρονική αγορά τέχνης και βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου Τέχνης του Λος Άντζελες και του Μet της Νέας Υόρκης.

451163902

Είναι φίλη με την Ιβάνκα Τραμπ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ντάσα Ζούκοβα γνώρισε την Ιβάνκα Τραμπ μέσω της Γουέντι Ντενγκ πριν από περισσότερο από μία δεκαετία και οι δύο γυναίκες έχουν έρθει πολύ κοντά. Μάλιστα, είναι τόσο καλές φίλες, που η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ επισκέφθηκαν την Ντάσα Ζούκοβα και τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στην Ρωσία για έναν φιλανθρωπικό έρανο για το Εβραϊκό Μουσείο της Μόσχας το 2014, ενώ και η Ζούκοβα ήταν καλεσμένη στην ορκωμοσία του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Επιπλέον, τόσο εταιρείες της Ντάσα Ζούκοβα όσο και του αδερφού του Τζάρεντ Κούσνερ, Τζόσουα είναι επενδυτές στην πλατφόρμα ψηφιακής τέχνης Artsy.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η Ντάσα Ζούκοβα λίγες ημέρες πριν από το γάμο, απολαμβάνει την παρέα των φίλων της και διασκεδάζει κάνοντας σκι.

Ανάμεσά τους είναι η Kate Hudson και η ηθοποιός Sara Foster, το μοντέλο Kelly Sawyer και οι σχεδιαστές Jamie Mizrahi και Jen Meyer. Τις μαγικές στιγμές αποκάλυψαν οι ίδιοι, μέσα από τους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα social media.

Ποιοι πρόκειται να παρευρεθούν στον γάμο

Οι καλεσμένοι του ζευγαριού αναμένεται να καταφτάσουν στο Σεν Μορίτζ από όλες τις μεριές του πλανήτη. Ανάμεσά τους θα είναι η σχεδιάστρια Diane von Furstenberg, η ηθοποιός Liv Tyler, το μοντέλο Karlie Kloss και ο σύζυγός της Joshua Kushner.

Επίσης, ο ποδοσφαιριστής David Beckham και η ηθοποιός Gwyneth Paltrow.Η διαμονή σε ένα από τα δωμάτια του Kulm St. Moritz Hotel, κοστίζει περίπου 700 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ το κόστος όλης της γαμήλιας δεξίωσης εκτιμάται ότι θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο χώρος διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες αποκλειστικά για τον γάμο, ενώ αναμένονται και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες όμως δε θα αποθαρρύνουν τους καλεσμένους από τον εορτασμό αυτού του γεγονότος.

Σημειώνεται, ότι στο παρελθόν η 38χρονη Ρωσίδα συλλέκτρια έργων τέχνης  είχε παντρευτεί τον επίσης δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς για περίπου 10 χρόνια, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον 10χρονο Ααρών-Αλεξάντερ και την 6χρονη Λία-Λου.

Ο 34χρονος Σταύρος Νιάρχος έχει υπάρξει ζευγάρι με την Πάρις Χίλτον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις