Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Άλφα – Σρόιτερ: LIVE η συνέντευξη του πρωθυπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Άλφα – Σρόιτερ: LIVE η συνέντευξη του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης Άλφα - Σρόιτερ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τον Αντώνη Σρόιτερ και τον Alpha στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μητσοτάκης Άλφα – Σρόιτερ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του στον Αντώνη Σρόιτερ, λίγο μετά την ανακοίνωση της πρότασής του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα αλλά και για την απόφασή του να προτείνει για νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας την πρόεδρος του ΣτΕ κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ο πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του στον Αντώνη Σρόιτερ για θέματα που αφορούν στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για τις επόμενες κινήσεις του απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ αποτιμά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και αποκαλύπτει τι διεμήνυσε στον Λευκό Οίκο σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις. Μιλά επίσης για το μεταναστευτικό.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα

H πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο κ.Μητσοτάκης αφορούσε την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Όπως είπε, πιστεύει ότι είναι υποψηφιότητα που συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία.

Ο κ.Μητσοτάκης απέκρουσε την κριτική που είχε δεχθεί νωρίτερα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι άργησε να ανακοινώσει την επιλογή του, λέγοντας ότι το έκανε νωρίτερα από ό,τι είχε υποχρέωση, απάντησε ότι ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ένας καλός πρόεδρος. «Είχα αιτιολογήσει την επιλογή μου να μην τον ψηφίσω το 2015. Το 2020 δεν είναι το 2015 και δεν είμαι στην ίδια θέση. Είμαι πρωθυπουργός. Τον σέβομαι και τον τιμώ, ήταν καλός πρόεδρος, σταθμίζοντας στα δεδομένα επέλεξα την κυρία Σακελλαροπούλου. Δεν επέλεξα γιατί είναι γυναίκα, αλλά και γιατί ήταν γυναίκα. Δεν είναι μόνο αυτό. Κάθε κορίτσι μπορεί να λέει γιατί “όχι και γω”.  Ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι ένας πολίτης του κόσμου που μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό.

LIVE η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις