Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αικατερίνη Σακελλαροπούλου οικογένεια: Το προφίλ της υποψήφιας ΠτΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου οικογένεια: Το προφίλ της υποψήφιας ΠτΔ

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου οικογένεια: Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η υποψήφια για πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Νέα Δημοκρατία.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου οικογένεια: Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αποτελεί την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, αυτό της Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως ανέφερε σε δήλωσή της αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού με την οποία αποδέχθηκε την πρότασή του, «πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα». Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι μια δυναμική και πολυσχιδής προσωπικότητα και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι μια προοδευτική πρόταση και μια γυναίκα που διακρίνεται για τη μετριοπάθειά της, την ευθυκρισία της αλλά και το ενδιαφέρον της για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι Ελληνίδα Δικαστής, που από τον Οκτώβριο του 2018, με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Καλογήρου, βρίσκεται στη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ και εφόσον εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας, θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας. Κάνοντας ένα γρήγορο πέρασμα στον λογαριασμό στο Facebook διαπιστώνεται πως τα λόγια της αποτυπώνουν ακριβώς την προσωπικότητά της. Πρόκειται για μια σύγχρονη Ελληνίδα με επαγγελματική, κοινωνική, αλλά και προσωπική ζωή.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Θεσσαλονίκη, δεκαετία του ’60: «Εμείς του ’60 οι εκδρομείς» σχολιάζει κάτω από αυτή τη φωτογραφία με τις συμμαθήτριες και τη δασκάλα της στο δημοτικό.
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου οικογένεια: Με την αδελφή της, μικρά κοριτσάκια και τους γονείς τους

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Μέσα από το προφίλ της στο Facebook

Οι δεκάδες φωτογραφίες που αναρτά ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης φανερώνουν μια γυναίκα αρκετά δυναμική, αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευαίσθητη σε ότι έχει να κάνει με την οικογένειά της.

Χαρακτηριστική είναι μια φωτογραφία που είχε «ανεβάσει» με τον πατέρα της, Ν. Σακελλαρόπουλο την επομένη όταν είχε αναδεχθεί πρόεδρος του ΣτΕ. «Επειδή όλες αυτές τις όμορφες κ έντονες μέρες έχω τον πατέρα μου στο μυαλό μου, θέλησα να χρησιμοποιήσω μια κοινή μας φωτογραφία αυτήν ειδικά τη στιγμή. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, μέσα από την καρδιά μου, για τα όμορφα λόγια, τη στήριξη, την αναγνώριση, την αγάπη και την εκτίμηση που μου προσφέρατε. Είναι ένα αίσθημα δικαίωσης μιας πορείας που αντανακλά όμως και στο δικαστήριο που υπηρετώ εδώ και 36 χρόνια. Έχω βαθιά συγκινηθεί από αυτό το δυνατό κύμα και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Ο αυτοπεριορισμός που μου επέβαλε το λειτούργημά μου ίσως γίνεται εντονότερος τώρα, αλλά δε θα χαθούμε. Σας ευχαριστώ και πάλι καθεμία και καθένα ξεχωριστά», έγραψε στο Facebook η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου οικογένεια: Με τον αείμνηστο πατέρα της Νίκο Σακελλαρόπουλο

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου «σπάει» την σοβαροφάνεια του δικαστηρίου και μετατρέπετε σε έναν απλό καθημερινό άνθρωπο που αγαπά τη φύση, τoν πολιτισμό αλλά και τα ζώα.

Φωτογραφίες που σχολιάζουν την επικαιρότητα, φωτογραφίες από ταξίδια και τα παιδικά της χρόνια μονοπωλούν στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ιδιαίτερη αδυναμία στις γάτες
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στο Μουσείο της Πύλου
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Πεζοπορία στα βουνά της Θράκης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις