Μεθυσμένοι οδηγοί στην Αττική: Τροχαία και ΟΠΚΕ στο “κυνήγι” των παραβατών

ΕΛΛΑΔΑ

Μεθυσμένοι οδηγοί στην Αττική: Τροχαία και ΟΠΚΕ στο “κυνήγι” των παραβατών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Μεθυσμένοι οδηγοί στην Αττική: Προειδοποιεί η Τροχαία ότι παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις για την οδική ασφάλεια, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Αττικής.

16.01.2020 | 20:46

Μεθυσμένοι οδηγοί στην Αττική: Και οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, από κοινού με τις δυνάμεις της Τροχαίας, στο κυνήγι όσων επιμένουν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των άλλων, ανύποπτων, οδηγών και πεζών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε ελέγχους που πραγματοποίησαν οι δύο υπηρεσίες, προέκυψε ότι τουλάχιστον ένας στους δέκα από όσους ελέγχθησαν, οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, πολύ άνω του επιτρεπομένου για να πιάσει κάποιος το τιμόνι. Συγκεκριμένα, στο μέγα για την οδική ασφάλεια αυτό ζήτημα, επί δύο συνεχόμενα 24ωρα, υπεβλήθησαν σε αλκοτέστ 2517 οδηγοί διαφόρων τροχοφόρων.

Όπως προέκυψε “θέμα” είχαν οι 230 από τους ελεγχθέντες. Άλλοι σε ποσοστό που προκάλεσε ακινητοποίηση του οχήματος και παραπομπή στον εισαγγελέα με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος κι άλλοι σε ποσοστό που ναι μεν έχασαν άδεια, πινακίδες κλπ, αλλά δεν οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια

Όπως αναφέρει η Τροχαία,  για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν 10 και 11-1-2020, στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και άλλων καταστημάτων για τον εντοπισμό οδηγών, που οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στην ανωτέρω ειδική εξόρμηση συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής από κοινού με Αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.).

Συνολικά υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοολομέτρησης (αλκοτέστ) 2.517 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι 232 βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Αναλυτικά

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στον εκπνεόμενο αέρα ήταν:

Σε 10 οδηγούς, άνω των 0,60 ml / lt (πλημμέλημα).

Σε 50 οδηγούς, άνω των 0,40 ml / lt.

Σε 123 οδηγούς, άνω των 0,25 ml / lt.

Σε 49 οδηγούς ειδικών κατηγοριών (μοτοσυκλέτες, νέοι οδηγοί), άνω των 0,10 ml /lt.

Επίσης,  βεβαιώθηκαν 2.177 παραβάσεις επισείουσες διοικητικές ποινές, εκ των οποίων 32 επιφέρουν και επιπλέον ποινικές κυρώσεις.

Σηματοδότες, ταχύτητα, κράνη, ζώνες, κινητά

Ειδικότερα:

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 16

Υπερβολική ταχύτητα: 211

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 32

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 40

Χρήση κινητού τηλεφώνου: 32

Λοιπές παραβάσεις: 1.846.

Επίσης, ακινητοποιήθηκαν 18 οχήματα από τα οποία 34 μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη.

Τέλος, αφαιρέθηκαν:

412 πινακίδες κυκλοφορίας

190 άδειες ικανότητας οδήγησης

140 άδειες κυκλοφορίας.

Προειδοποιεί η Τροχαία ότι παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις για την οδική ασφάλεια, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Αττικής.

Exit mobile version