Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παυλόπουλος Σακελλαροπούλου: Η πρώτη αντίδραση για την υποψήφια ΠτΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος Σακελλαροπούλου: Η πρώτη αντίδραση για την υποψήφια ΠτΔ

Παυλόπουλος Σακελλαροπούλου: Συνομιλητές του ΠτΔ αρκούνταν να πουν πως «όταν σε επιλέγει ο πρωθυπουργός είναι τιμή».

Παυλόπουλος ΣακελλαροπούλουΤην ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την θέση του νέου Προέδρου της Δημοκρατία ο Προκόπης Παυλόπουλος βρισκόταν στα βραβεία του Ιδρύματος Μπότση. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του. Για τον λόγο αυτό άργησε και στην εκδήλωση ο ΠτΔ.

Μόλις ενημερώθηκε ο κ.Παυλόπουλος για την πρόταση του κ.Μητσοτάκη και το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, επιλέγοντας την σιωπή. Συνομιλητές του αρκούνταν να πουν πως «όταν σε επιλέγει ο πρωθυπουργός είναι τιμή». Ο Προκόπης Παυλόπουλος απόψε αναχωρεί από την Ελευσίνα, για την Ιρλανδία μαζί με την σύζυγο του για διήμερη επίσημη επίσκεψη προσκεκλημένος του Μάικλ Ν. Χίγκινς.

Σακελλαροπούλου ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σχόλιο της Κουμουνδούρου

Για αντιπερισπασμό έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη του – άτυπη – αντίδραση για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό. Θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει την στάση του κόμματος στο ζήτημα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις