Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

18

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκικό πρακτορείο Κάιρο: Έφοδος της αστυνομίας και συλλήψεις
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό πρακτορείο Κάιρο: Έφοδος της αστυνομίας και συλλήψεις

Τουρκικό πρακτορείο Κάιρο: Η αιγυπτιακή αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τέσσερις υπαλλήλους, ανάμεσά τους έναν Τούρκο πολίτη.

Τουρκικό πρακτορείο Κάιρο: Έφοδο στα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στο Κάιρο πραγματοποίησε η αστυνομία της Αιγύπτου. Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο, η αιγυπτιακή αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τέσσερις υπαλλήλους, ανάμεσά τους έναν Τούρκο πολίτη. Οι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν σε άγνωστο προορισμό. Η Τουρκία καταδικάζει την επιδρομή στο γραφείο του πρακτορείου ειδήσεων στο Κάιρο, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Άγκυρας, η οποία κάλεσε τον Αιγύπτιο πρέσβη για εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν, ενώ το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση. «Η επίθεση στο γραφείο του Καΐρου της Υπηρεσίας Anadolu χθες το βράδυ από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας και η κράτηση ορισμένων υπαλλήλων χωρίς δικαιολογία αποτελεί πράξη παρενόχλησης και εκφοβισμού ενάντια στον τουρκικό Τύπο, τον καταδικάζουμε σθεναρά», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. «Οι δυτικές χώρες, που φαίνονται ευαίσθητες για την ελευθερία του τύπου και της έκφρασης, παίζουν ρόλο σε αυτή την απερίσκεπτη στάση, παραβλέποντας την καταδίκη των παραβιάσεων στη χώρα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις