Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν Χαφτάρ: Νέα απειλή για τη Λιβύη – “Αν δεν σταματήσει, θα πάρει ένα μάθημα”
ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ

Ερντογάν Χαφτάρ: Νέα απειλή για τη Λιβύη – “Αν δεν σταματήσει, θα πάρει ένα μάθημα”

Ερντογάν Χαφτάρ: Ο διοικητής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, αναχώρησε από την Μόσχα χωρίς να υπογράψει την συμφωνία εκεχειρίας που συντάχθηκε κατά την διάρκεια των συνομιλιών στη Μόσχα.

Ερντογάν Χαφτάρ: Εκτός εαυτού βγήκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την κατάρρευση των υποστηριζόμενων από την Τουρκία και τη Ρωσία ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Λιβύη μετά την αποχώρηση του Χαλίφα Χαφτάρ εκστομίζοντας απειλές κατά του στρατάρχη. Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του ο Ερντογάν κατηγόρησε τον «πραξικοπηματία Χαφτάρ» ότι «το έσκασε» από τη Μόσχα και τις διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Και διεμήνυσε ότι η Τουρκία «θα του δώσει το μάθημά του» αν ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός που τελεί υπό τις διαταγές του στρατάρχη Χαφτάρ δεν σταματήσει την επίθεση στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Πυρά κατά του Χαλίφα Χάφταρ για την απόφασή του να μην υπογράψει την συμφωνία εκεχειρίας με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης είχε εξαπολύσει νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγορώντας τον επικεφαλής του LNA ότι με την αποχώρησή του από τις συνομιλίες δείχνει ποιος θέλει πόλεμο και ποιος θέλει ειρήνη στην χώρα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία έκανε ό,τι μπορούσε για να διασφαλίσει μία εκεχειρία, προσθέτοντας ότι, εάν ο Χάφταρ συνεχίσει να ενεργεί με τον τρόπο αυτόν, η σύνοδος κορυφής για την Λιβύη που σχεδιάζεται να διεξαχθεί στο Βερολίνο την Κυριακή δεν θα έχει νόημα.

Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, ο Χαφτάρ δήλωσε ότι «η συμφωνία που προτάθηκε αγνοεί αρκετές από τις απαιτήσεις του στρατού της Λιβύης».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις