Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κίκε Σετιέν Μπαρτσελόνα: Ο νέος προπονητής των μπλαουγκράνα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κίκε Σετιέν Μπαρτσελόνα: Ο νέος προπονητής των μπλαουγκράνα

Κίκε Σετιέν Μπαρτσελόνα: Παρουσιάζεται και αναλαμβάνει καθήκοντα σήμερα ο Κίκε Σετιέν στη Μπαρτσελόνα.

Κίκε Σετιέν ΜπαρτσελόναΕπίσημα παρελθόν αποτελεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Ο “Τσινγκούρι”, ο οποίος προσελήφθη στις 29 Μαΐου 2017 στη θέση του Λουίς Ενρίκε, οδήγησε την “Μπάρτσα” στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Ισπανίας (2018, 2019), ενός Κυπέλλου (2018) και ενός Σούπερ Καπ (2018), ενώ φέτος την αφήνει αν και είναι πρώτη στη βαθμολογία της La Liga (ισόβαθμη με την Ρεάλ Μαδρίτης) και συμμετέχει στα νοκ-άουτ ματς του Champions League.

Το γεγονός που έγειρε την πλάστιγγα κατά της παραμονής του 55χρονου τεχνικού στον πάγκο είχε να κάνει με τους δύο διαδοχικούς οδυνηρούς ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς από την Ρόμα το 2018 (στα προημιτελικά του Champions League) και από την Λίβερπουλ πέρυσι (στα ημιτελικά), αλλά και με την όχι θελκτική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα της Καταλωνίας τη φετινή σεζόν. Η δε σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των διοικούντων απέναντι στον τεχνικό ήταν η ήττα με 3-2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης την περασμένη Πέμπτη στην Τζέντα, που έφερε τον αποκλεισμό από τον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, με τον Βαλβέρδε να κατηγορείται για ατολμία στον πάγκο και αδυναμία να διαχειριστεί ματς όπου “καίει” η μπάλα.

Κίκε Σετιέν Μπαρτσελόνα: Το σύντομο βιογραφικό του προπονητή

Έτσι σήμερα, παρουσιάζεται και αναλαμβάνει καθήκοντα ο Κίκε Σετιέν. Το συμβόλαιό του θα έχει διάρκεια 2,5 χρόνων ενώ θα γίνει ο 60ός προπονητής στην ιστορία του συλλόγου.

Στο παρελθόν έχει περάσει από τον πάγκο της Ράσινγκ Σανταντέρ, της Πόλι Εχίδο, της Λογρονιές, της Λούγο, της Λας Πάλμας και της Μπέτις, που ήταν η τελευταία του ομάδα την περίοδο 2108/19. Πρόκειται για έναν προπονητή, που λατρεύει το επιθετικό ποδόσφαιρο, που είναι ελκυστικό και για τους φιλάθλους. Ως ποδοσφαιριστής, ο Σετιέν ήταν μέσος που έκανε μεγάλη καριέρα στην Ράσινγκ Σανταντέρ. Παράλληλα έπαιξε και στην Ατλέτικο Μαδρίτης με την οποία κατέκτησε το Ισπανικό Σούπερ Καπ, ενώ φόρεσε και τη φανέλα των Λογρονιές και Λεβάντε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις