Μητσοτάκης Χριστοδουλίδης: Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Χριστοδουλίδης: Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

Μητσοτάκης Χριστοδουλίδης: Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης επαναβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου προς αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

13.01.2020 | 20:14

Μητσοτάκης ΧριστοδουλίδηςΤον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, συνάντησε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης επαναβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου προς αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις τριμερείς συνεργασίες Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και για περιφερειακά ζητήματα. Επιπλέον, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών για την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο κ. Χριστοδουλίδης επισφράγισε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, την απόλυτη σύμπλευση Ελλάδας – Κύπρου για πιο συντονισμένες και στοχευμένες κινήσεις σε όλα τα επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα υπογράφηκε το Μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και Τεχνική Συνεργασία. O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι. Οι δύο υπουργοί είχαν θερμή χειραψία και συνομιλώντας σε εγκάρδιο κλίμα κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Νίκου Δένδια, συνοδευόμενοι από τους γενικούς γραμματείς των δύο υπουργείων, πρέσβεις Θεμιστοκλή Δεμίρη και Τάσο Τσιώνη.

Παράλληλα, ο Κύπριος ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σημειώνοντας πως το 2020 είναι χρονιά «σημαντικότατων προκλήσεων σε εθνικό, περιφερειακό κι ευρωπαϊκό επίπεδο», ενώ υπογράμμισε πως οι εξελίξεις και τα δεδομένα καθιστούν «αναγκαία τη συνέχιση και την περαιτέρω ενίσχυση της αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στην Αθήνα και τη Λευκωσία».

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο:
Exit mobile version