Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λιβύη Μόσχα: Ο Σάρατζ αρνείται να συναντήσει τον Χαφτάρ
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη Μόσχα: Ο Σάρατζ αρνείται να συναντήσει τον Χαφτάρ

Λιβύη Μόσχα: Την άρνηση της συνάντησης μετέδωσε το πρακτορείο TASS, από το Κάιρο.

Λιβύη ΜόσχαΣε «στραβό μονοπάτι» βαίνουν οι διαπραγματεύσεις για το λιβυκό ζήτημα στη Μόσχα. Ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φάγεζ Σαράτζ, είπε «όχι» σε συνάντηση με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χάφταρ. Την άρνηση της συνάντησης μετέδωσε το πρακτορείο TASS, από το Κάιρο, επικαλούμενο δήλωση του προέδρου του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης Χάλεντ αλ Μίσρι , την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya. «Αρνηθήκαμε να συναντηθούμε με τον Χάφταρ, οι συνομιλίες στη Μόσχα διεξάγονται με τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Τουρκίας» , φέρεται να δήλωσε στο Al Arabiya ο Χάλεντ Αλ Μίσρι.

Νωρίτερα η συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων ξεκίνησε με τις συνομιλίες της ρωσικής και της τουρκικής πλευράς, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού θα εστιάσουν, μαζί με τους Τούρκους ομολόγους τους, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ, στο θέμα των συγκρούσεων τόσο στη Λιβύη, όσο και στη Συρία.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι οι αλ Σάρατζ και Χαφτάρ έφτασαν στη Μόσχα και συναντώνται ήδη με τους Ρώσους και Τούρκους αξιωματούχους. «Στο πλαίσιο της υλοποίησης της πρωτοβουλίας των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, η οποία ανακοινώθηκε στο τέλος της συνόδου κορυφής στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα στη Μόσχα θα διεξαχθούν ενδο-λιβυκές επαφές υπό την αιγίδα των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας. Οι αλ Σάρατζ, Χαφτάρ και εκπρόσωποι άλλων πολιτικών σχηματισμών της Λιβύης αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτές τις επαφές», ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις