Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Διάσκεψη Βερολίνου Λιβύη: Τον Ιανουάριο στη Γερμανία η υπόθεση
ΚΟΣΜΟΣ

Διάσκεψη Βερολίνου Λιβύη: Τον Ιανουάριο στη Γερμανία η υπόθεση

Διάσκεψη Βερολίνου Λιβύη: «Οι προετοιμασίες για μια τέτοια διάσκεψη βρίσκονται σε εξέλιξη», τόνισε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Διάσκεψη Βερολίνου ΛιβύηΔιεθνής διάσκεψη για τη σύγκρουση στη Λιβύη με συμμετοχή των κύριων πρωταγωνιστών και των εμπλεκόμενων χωρών θα οργανωθεί τον Ιανουάριο στο Βερολίνο. Αυτό δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. «Οι προετοιμασίες για μια τέτοια διάσκεψη βρίσκονται σε εξέλιξη», τόνισε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ. Πρόσθεσε μάλιστα πως η διάσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί «σε κάθε περίπτωση» τον Ιανουάριο και πως μπορεί να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι εάν τελικά η Διεθνής Διάσκεψη πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου θα συμπέσει χρονικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ. Μάλιστα σήμερα, κρίνεται στη Μόσχα το μέλλον της Λιβύης, καθώς στη ρωσική πρωτεύουσα αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ο επικεφαλής της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας Φαγιέζ Αλ Σάρατζ και ο αντίπαλός του στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού και ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης.

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της πρωτοβουλίας των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας (…) η Μόσχα θα φιλοξενήσει σήμερα διαλιβυκές συνομιλίες υπό την αιγίδα των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσία και της Τουρκίας», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις