Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ερντογάν Βερολίνο: Έκτακτη συνάντηση με τη Μέρκελ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν Βερολίνο: Έκτακτη συνάντηση με τη Μέρκελ

Ερντογάν Βερολίνο: Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Κυριακή ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Ερντογάν Βερολίνο: Εσπευσμένα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο θα βρεθεί σε λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί να επισκεφτεί η Άνγκελα Μέρκελ την Τουρκία στις 24 Ιανουαρίου, τελικά ο Ερντογάν είναι αυτός που θα ταξιδέψει στη Γερμανία στις 19 Ιανουαρίου για συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας, που θα φιλοξενήσει διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τη Λιβύη. Βασικά θέματα στην ατζέντα αναμένεται να είναι oι εξελίξεις στη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο και το μεταναστευτικό.

H επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία θα διαρκέσει μία ημέρα, μεταδίδει η Hurriyet. Ερντογάν και Μέρκελ είχαν χθες τηλεφωνική συνομιλία, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας, επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στη Λιβύη και περιφερειακά ζητήματα.Την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών επιβεβαίωσε το γραφείο Τύπου της τουρκικής προεδρίας, προσθέτοντας ότι Ερντογάν και Μέρκελ συζήτησαν για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, ο Φάγεζ Αλ Σάρατζ και ο αντίπαλός του στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) και ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, αναμένεται να υπογράψουν σήμερα στη Μόσχα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, γνωστοποίησε κορυφαίος Λίβυος αξιωματούχος.

Δείτε ακόμη:

Εξελίξεις: Στη Μόσχα Χαφτάρ – Σάρατζ, υπογράφουν κατάπαυση πυρός

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις