Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χίος μετανάστες: Νέο ναυάγιο στο Αιγαίο – Τουλάχιστον 11 νεκροί
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος μετανάστες: Νέο ναυάγιο στο Αιγαίο – Τουλάχιστον 11 νεκροί

Χίος μετανάστες: Τουλάχιστον 11 μετανάστες πνίγηκαν στη θάλασσα του Αιγαίου, ανάμεσα σε Τουρκία και Χίο, έπειτα από ανατροπή βάρκας.

Χίος μετανάστεςΝέο τραγικό ναυάγιο με μετανάστες έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα. Τουλάχιστον 11 μετανάστες πνίγηκαν στη θάλασσα του Αιγαίου, ανάμεσα σε Τουρκία και Χίο, έπειτα από ανατροπή βάρκας τα ξημερώματα, σε κοντινή απόσταση από τις τουρκικές ακτές. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, πέραν των 11 νεκρών, ακόμη οκτώ άτομα διασώθηκαν από τις αρχές ασφαλείας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η εθνικότητα των θυμάτων παραμένει αδιευκρίνιστη.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη βύθιση σκάφους με μετανάστες νοτιοδυτικά των Παξών, στο Ιόνιο. Συνολικά 12 άτομα πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας, ενώ 21 διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Το σκάφος που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες, λόγω εισροής, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ατόμων να βρεθεί στη θάλασσα. Κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης  ότι το σκάφος το οποίο επιβαίνουν βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν ο καιρός ήταν καλός. Για την παροχή βοήθειας δεσμεύθηκαν κοντά στο σημείο,  από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, δύο φορτηγά πλοία ενώ έσπευσαν επίσης έξι πλωτά του λιμενικού και δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού.

Η χθεσινή τραγωδία:
Εικόνες από το σημερινό ναυάγιο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις