Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βράχος έπεσε σε σπίτι: Πανικός στην Κρήτη, “άγιο” είχε το ζευγάρι
ΕΛΛΑΔΑ

Βράχος έπεσε σε σπίτι: Πανικός στην Κρήτη, “άγιο” είχε το ζευγάρι

Βράχος έπεσε σε σπίτι: Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός, με αρκετούς να νομίζουν ότι πρόκειται για σεισμό.

Βράχος έπεσε σε σπίτι: Σκηνές τρόμου στα Πιτσίδια του νομού Ηρακλείου Κρήτης, μετά την αποκόλληση τεράστιου βράχου, ο οποίος έπεσε σε υπόστεγο μια ανάσα από σπίτι οικογένειας. Ζευγάρι γλίτωσε τα χειρότερα καθώς 15 περίπου λεπτά νωρίτερα, η γυναίκα και ο σύζυγος της που βρίσκονταν στο υπόστεγο στο οποίο καρφώθηκε ο μεγάλος βράχος άνω των 2,5 μέτρων, έφυγε από τον χώρο προκειμένου να μεταβούν σε κηδεία στο χωριό.

Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός, με αρκετούς να νομίζουν ότι πρόκειται για σεισμό. Το υπόστεγο προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα αντίκες καθώς και σε μηχανή καθώς και σε άλλα 2 οχήματα αντίκες στον εξωτερικό χώρο. Η ανησυχία εντείνεται καθώς όπως υποστηρίζουν τοπικοί σύμβουλοι στα Πιτσίδια, υπάρχει ο κίνδυνος αποκόλλησης βράχου και από άλλο σημείο, το οποίο πιθανότατα να εγκυμονεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για τους κατοίκους του χωριού.

Βράχος έπεσε σε σπίτι… και στην Άρτα

Τον Δεκέμβρη, βράχος αποκολλήθηκε από βουνό και έπεσε με ορμή σε σπίτι, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Ο βράχος χτύπησε με δύναμη τον τοίχο του σπιτιού, την ώρα που μέσα βρίσκονταν μια γυναίκα με τον γιο της, ευτυχώς από την αντίθετη πλευρά, στην κουζίνα. Ο τοίχος κατέρρευσε και προκλήθηκαν ζημίες στα δωμάτια.

Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί, όπως λένε οι κάτοικοι στο Γλυκόριζο, πριν από 10 χρόνια, όταν βράχος που αποκολλήθηκε κατέστρεψε άλλο σπίτι στον οικισμό Άγιος Γεώργιος.Εκείνο που ζητούν οι κάτοικοι είναι να γίνουν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες στα εδάφη γύρω από το χωριό. Ο δήμος Αρταίων και η περιφέρεια Ηπείρου, συνέδραμαν αμέσως στην οικογένεια που ουσιαστικά έμεινε άστεγη για την εξεύρεση χώρου, όπου και φιλοξενήθηκε μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις