Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λυκιαρδοπούλου κηδεία: Πότε θα γίνει η τελετή
ΕΛΛΑΔΑ

Λυκιαρδοπούλου κηδεία: Πότε θα γίνει η τελετή

Λυκιαρδοπούλου κηδεία: Η γνωστή δημοσιογράφος έφυγε ξαφνικά πριν λίγες μέρες από ανακοπή στα 77 της χρόνια.

Λυκιαρδοπούλου κηδεία: Στην ανακοίνωση του τόπου και του χρόνου της κηδείας της Χριστίνας Λυκιαρδοπούλου προέβη η ΕΣΗΕΑ. Η γνωστή δημοσιογράφος έφυγε ξαφνικά πριν λίγες μέρες από ανακοπή στα 77 της χρόνια. Ο θάνατός της προκάλεσε θλίψη στους αγαπημένους της αλλά και στο δημοσιογραφικό χώρο που ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.

Πριν από λίγο η ΕΣΗΕΑ, ανακοίνωσε τον τόπο αλλά και τον χρόνο που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει ότι η κηδεία της Χριστίνας Λυκιαρδοπούλου θα γίνει την Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, στις 12 μ.μ, από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο».

Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου: Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου ήταν πρώτη Ελληνίδα τηλεκριτικός με τη δική της στήλη στην Απογευματινή και η πρώτη γυναίκα που είπε δελτίο ειδήσεων στην Κρατική τηλεόραση.Είχε δουλέψει σε εφημερίδες, περιοδικά στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση. Άρχισε να δημοσιογραφεί το 1964, από το Έθνος, κάνοντας καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και μουσική για νέους τότε.

«Τον Οκτώβριο του 1970 μαθητευόμενη ακόμη στο τηλεοπτικό πεδίο από το Σαράντη Μιχαλόπουλο τότε, μου δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία. Αρρώστησε ένα βράδυ, δε μπορούσε να βγει στο δελτίο και έτσι βγήκα εγώ. Από τότε το παρουσίασα αρκετές φορές μέχρι τη στιγμή που ο τότε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Οδυσσέας Αγγελής, είπε ότι οι γυναίκες βγαίνουν στις ειδήσεις μόνο στις κομμουνιστικές χώρες και έτσι διακόπηκε η πορεία μου» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Ήταν η «πνευματική μάνα» της Νατάσας Ράγιου. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 την ανακάλυψε όταν εκείνη ήρθε για σπουδές στην Αθήνα.

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου διατηρούσε μέχρι το τέλος της ζωής της την δική της στήλη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Μέμο Φαράκο, δεν απέκτησε δικά της παιδιά αλλά αγαπούσε τα παιδιά και τα εγγόνια σαν δικά της παιδιά.
Είχε συγκλονιστεί από τον θάνατο του συζύγου της και ποτέ δεν τον ξεπέρασε. Σε φίλους και γνωστούς έλεγε πως ανυπομονεί να τον συναντήσει.

Η είδηση του θανάτου της:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις