Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια – τώρα: Η αστυνομία οργανώνει νέα επιχείρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια – τώρα: Η αστυνομία οργανώνει νέα επιχείρηση

Εξάρχεια - τώρα: Αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής, αλλά και ομάδες της ΟΠΚΕ, κάνουν ελέγχους με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Εξάρχεια – τώραΣε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, νέα εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων. Αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής, αλλά και ομάδες της ΟΠΚΕ, κάνουν ελέγχους με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας. Ανάλογη αστυνομική επιχείρηση έγιναν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην περιοχή των Εξαρχείων.

Νωρίτερα ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν σήμερα τα 13 άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων χθες στο Κουκάκι όταν αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να ανακαταλάβουν τις καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου. Έξω από την Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι και στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας. Μάλιστα προκλήθηκαν και μικροεπεισόδια. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στα κτίρια και ύψωσαν πανό. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και αλληλέγγυοι στους καταληψίες, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια με ρίψη χημικών. Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτίριο της Ματρόζου περίπου στις 20:00 το βράδυ και λίγο αργότερα έγινε το ίδιο και στην Παναιτωλίου.

Στο πρώτο οίκημα συνελήφθησαν πέντε άτομα: δύο άντρες, μία ανήλικη (η οποία είναι κόρη γνωστού ηθοποιού) και δύο γυναίκες. Στο δεύτερο συνελήφθησαν πέντε γυναίκες και τρεις άντρες. Την ώρα που η αστυνομία εισέβαλε στα κτήρια, οι καταληψίες αντέδρασαν με ρίψη αντικειμένων. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πετούσαν  τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών που προστατεύονταν με τις ασπίδες. Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν και  ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα. Κατά την επιχείρηση τραυματίστηκαν ελαφρά έξι αστυνομικοί.

Βίντεο από Ευελπίδων:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις