Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ ΑΕΚ 1-0: Βιεϊρίνια ο λυτρωτής – Πρώτη νίκη σε ντέρμπι για τους Θεσσαλονικείς
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ ΑΕΚ 1-0: Βιεϊρίνια ο λυτρωτής – Πρώτη νίκη σε ντέρμπι για τους Θεσσαλονικείς

ΠΑΟΚ ΑΕΚ 1-0: Έστω και με δυσκολία ο ΠΑΟΚ κατέβαλε εν τέλει τη μαχητική ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι για τη φετινή σεζόν.

ΠΑΟΚ ΑΕΚ 1-0: Την επαφή του με την κορυφή διατήρησε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας στο ντέρμπι Δικεφάλων κόντρα στην ΑΕΚ με σκορ 1-0 στην κατάμεστη Τούμπα, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Στα του αγώνα οι κιτρινόμαυροι μπήκαν καλύτερα στο ντέρμπι και είχαν εκείνοι την πρωτοβουλία των κινήσεων δίχως ωστόσο να μπορούν να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Ζίφκοβιτς. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, δίχως όμως να μπορέσει και εκείνος από την πλευρά του να δημιουργήσει πλήθος φάσεων προς την κιτρινόμαυρη εστία, πέραν της μεγάλης ευκαιρίας του Σβιντέρσκι στο 16ο λεπτό. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με θέληση να κατακτήσει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι για φέτος και στο 55′ ύστερα από φάση διαρκείας κέρδισε πέναλτι. Ο αρχηγός Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Μπάρκα γράφοντας το 1-0 για τον Δικέφαλο του Βορρά. Δέκα λεπτά μετά ακολούθησε νέα μεγάλη φάση για τους Βορειοελλαδίτες, ωστόσο ο Μπίσεσβαρ δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε από πλεονεκτική θέση. Στο 71′ η ΑΕΚ «καρδιοχτύπησε» τον ΠΑΟΚ όταν ο Μάνταλος δεν μπόρεσε εξ επαφής να νικήσει τον Ζίφκοβιτς στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 80′ ο Ολιβέιρα θα μπορούσε να ισοφαρίσει για τους κιτρινόμαυρους, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ τού είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι». Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Ένωση να ολοκληρώνει το ματς με 9 παίκτες εξαιτίας των αποβολών των Χουλτ και Λιβάγια στις καθυστερήσεις του ντέρμπι.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Εσίτι, Λημνιός, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς, Κρστίτσιτς, Βέρντε, Λιβάγια, Μάνταλος

Το γκολ του Βιεϊρίνια:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις