Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπουτάρης τατουάζ: «Χτύπησε» τη… θητεία του ως δήμαρχος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης τατουάζ: «Χτύπησε» τη… θητεία του ως δήμαρχος

Μπουτάρης τατουάζ: Το νέο του τατουάζ αποκάλυψε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Μπουτάρης τατουάζ: Την εννιαετία που υπηρέτησε τη Θεσσαλονίκης ως δήμαρχος «χτύπησε» τατουάζ ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο πρώην δήμαρχος της συμπρωτεύουσας έκανε ένα τατουάζ στο δεξί του μπράτσο με το σύμβολο του δήμου Θεσσαλονίκης και τη χρονολογία 2010-2019, τα έτη δηλαδή κατά τα οποία βρέθηκε στο «τιμόνι» της πόλης. «Ακόμη ένα σημάδι της ζωής μου», ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε ο ίδιος την ανάρτηση της σχετικής φωτογραφίας στο twitter.

Ο πρώην δήμαρχος είναι γνωστός λάτρης των τατουάζ και μάλιστα σε παλιότερη συνέντευξη είχε δηλώσει πως η εγγονή του είχε ετοιμάσει ένα από τα σχέδια που σκόπευε τότε τα «χτυπήσει» στο σώμα του.

Μπουτάρης: Κουράστηκα, απογοητεύτηκα

«Η πορεία μου στον δήμο με δίδαξε σεμνότητα, να λες την αλήθεια και κυρίως να μην φοβάσαι γι’ αυτήν. Για μένα δεν υπήρχε πολιτικό κόστος, γιατί ήξερα ότι δεν έχω πολιτικό μέλλον» είναι τα λόγια-απολογισμός του Γιάννη Μπουτάρη για όσα κέρδισε από την ενασχόληση του με τα κοινά. «Κουράστηκα. Απογοητεύτηκα. Αλλά μου άρεσε από την άλλη μεριά γιατί έγιναν πράγματα. Όμως φτάνουν οι δυο θητείες» λέει. Δεν σκέφτηκε στιγμή να παραιτηθεί, αν και αρκετές φορές δυσανασχέτησε.

«Έβρισα και είπα όχι πάλι, αλλά δεν σκέφτηκα να φύγω». Ακόμα και μέσα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είχε την δική του τακτική όταν ανέβαιναν οι τόνοι. «Έκανα τον θυμωμένο. Στις πρώτες συνεδριάσεις στενοχωριόμουν, μετά όμως είπα στον εαυτό μου πως είναι θέατρο το δημοτικό συμβούλιο και δεν χρειάζεται να τρώω την ψυχή μου. Τέντωνα τους άλλους, για να τσιτωθούν και να εκτεθούν πιο πολύ από μένα. Μετά από ένα σημείο, δεν θύμωνα πραγματικά στις συνεδριάσεις» εξομολογείται στην εφημερίδα Μακεδονία.

Η πρώτη ανάμνηση

«Ένα πράγμα θυμάμαι έντονα που μου έκανε εντύπωση την πρώτη ημέρα που ήρθα στο δημαρχιακό μέγαρο ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Περίμενα να μπω στο ασανσέρ μαζί με άλλους. Όταν ήρθε, μπήκα μέσα και είδα ότι δεν μπαίνει κανένας άλλος. «Γιατί δεν μπαίνετε ρε παιδιά;» τους ρώτησα και μου απάντησαν ότι απαγορεύεται να μπει άλλος στο ασανσέρ όταν είναι ο δήμαρχος. Μπλόκαρα με αυτό. Δεν ξέρω πως λειτουργούσαν, ούτε θέλω να μάθω».

Αυτή είναι η πρώτη ανάμνηση του Γιάννη Μπουτάρη από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης το 2011, όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις