Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσικό πλοίο ΗΠΑ: Βίντεο – ντοκουμέντο από το «θερμό επεισόδιο» στην Αραβική Θάλασσα
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό πλοίο ΗΠΑ: Βίντεο – ντοκουμέντο από το «θερμό επεισόδιο» στην Αραβική Θάλασσα

Ρωσικό πλοίο ΗΠΑ: Ένα επεισόδιο που δείχνει το πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ρωσικό πλοίο ΗΠΑ: Το βίντεο όπου ρωσικό πολεμικό πλοίο προσεγγίζει «επιθετικά» ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στη βόρεια Αραβική Θάλασσα, έδωσε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Το περιστατικό συνέβη χθες, κατά την διάρκεια περιπολίας ρουτίνας που πραγματοποιούσε στη Βόρειο Αραβική Θάλασσα το αμερικανικό αντιτορπιλικό Farragut. Σήμανε πέντε φορές τη σειρήνα του, προειδοποιώντας το ότι πρέπει να απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα το ρωσικό πολεμικό να αλλάξει πορεία. Η 5η Αρμάτα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, παρουσίασε στο Twitter βίντεο με το περιστατικό, αναφέροντας ότι το ρωσικό πολεμικό προσέγγισε το αμερικανικό αντιτορπιλικό σε απόσταση 60 μέτρων.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «μόνο αφότου υπήρξε άμεση ραδιοεπικοινωνία μεταξύ των πλοίων, το ρωσικό πλοίο άλλαξε πορεία», ενώ «οι ΗΠΑ θεωρούν ότι ήταν μια εξαιρετικά επιθετική ενέργεια». Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN το αντιτορπιλικό Farragut, συνόδευε το πυρηνικό αεροπλανοφόρο Harry Truman.

Διαψεύδει η Ρωσία το «θερμό επεισόδιο» με το πολεμικό πλοίο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η ανακοίνωση του 5ου αμερικανικούς στόλου, στην οποία κάνει λόγο για επικίνδυνη προσέγγιση ρωσικού πολεμικού με το αμερικανικό αντιτορπιλικό Farragut, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ανέκοψε την πορεία του ρωσικού πλοίου στην Αραβική Θάλασσα, το πλήρωμα του δεν ενήργησε με επαγγελματισμό, επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, θεωρώντας ότι χάρη στον επαγγελματισμό του ρωσικού πληρώματος απετράπη η σύγκρουση με το αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Επικαλούμενο μάλιστα τη Διεθνή Σύμβαση «περί Διεθνών Κανονισμών προς Αποφυγή Συγκρούσεων στη Θάλασσα» του 1972, ισχυρίζεται ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό ήταν αυτό που παραβίασε τους διεθνείς κανονισμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις