Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Boeing ατυχήματα: Αποζημίωση – μαμούθ για τον απολυθέντα CEO
ΚΟΣΜΟΣ

Boeing ατυχήματα: Αποζημίωση – μαμούθ για τον απολυθέντα CEO

Boeing ατυχήματα: Ο Muilenburg απολύθηκε από τη δουλειά τον Δεκέμβριο, καθώς η εταιρεία απέτυχε να αποτρέψει δύο θανατηφόρα ατυχήματα

Boeing ατυχήματα: Tον περασμένο Δεκέμβριο έπεσε σαν βόμβα στον κλάδο της αεροβιομηχανίας η είδηση περί απόλυσης του CEO της Boeing, Dennis Muilenburg, καθώς κρίθηκε υπεύθυνος για σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων που έφεραν σε δυσμενή θέση την εταιρία.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην CEO αναμένεται να λάβει 62 εκατομμύρια δολάρια σε μακροπρόθεσμα κίνητρα, βραβεία αποθεμάτων και συνταξιοδοτικά οφέλη, αλλά το ποσό τελικά μπορεί να μειωθεί στα 14,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Muilenburg απολύθηκε από τη δουλειά τον Δεκέμβριο, καθώς η εταιρεία απέτυχε να αποτρέψει δύο θανατηφόρα ατυχήματα που σταμάτησαν την παραγωγή του θεωρούμενου μπεστσέλερ 737 MAX jetliner και αμαύρωσαν τη φήμη της στις αεροπορικές εταιρείες.

Αντικαταστάθηκε από τον πρόεδρο της Boeing, David Calhoun, 62 ετών, βετεράνο από την ανάκαμψη και πρώην εκτελεστικό διευθυντή General Electric.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής αεροπλάνων,

Η Boeing Company είναι αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία, η οποία σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί αεροπλάνα, ελικόπτερα, πυραύλους και δορυφόρους. Επίσης, παρέχει χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) και υπηρεσίες παροχής προϊόντων. Η Boeing είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής αεροπλάνων, δεύτερος μεγαλύτερος αμυντικός ανάδοχος στον κόσμο και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η μετοχή της Boeing είναι μέρος του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στο Σικάγο. Η εταιρία διοικείται από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο Dennis Muilenburg και είναι οργανωμένη σε πέντε βασικά τμήματα: Εμπορικά Αεροσκάφη Boeing (BCA), Άμυνα, Διάστημα και Ασφάλεια Boeing (BDS), Μηχανική, Λειτουργία και Τεχνολογία, Πρωτεύουσα Boeing και το Group Κοινών Υπηρεσιών Boeing. To 2013, η Boeing κατέγραψε έσοδα $86,623 δισεκατομμύρια στις πωλήσεις, ενώ το 2015 $96,11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε ακόμη:

Διάλογοι σοκ από τη Boeing – “Εσύ θα έβαζες την οικογένεια σου στο MAX;”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις