Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αεροσκάφος Ιράν: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ ζήτησε να υπάρξει δημόσια ανακοίνωση για το Boeing
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροσκάφος Ιράν: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ ζήτησε να υπάρξει δημόσια ανακοίνωση για το Boeing

Αεροσκάφος Ιράν: Εξάλλου ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν να διορθώσουν οποιαδήποτε "αμέλεια" οδήγησε στο τραγικό συμβάν.

Αεροσκάφος Ιράν: Ο ιρανικός στρατός παραδέχθηκε, πριν από λίγες ώρες, ότι κατέρριψε «από λάθος» το Boeing στην Τεχεράνη. Ο στρατός του Ιράν κατέρριψε «από λάθος» το Boeing 737 της Ukraine International Airlines, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Στην ανακοίνωση του στρατού επισημαίνεται ότι η κατάρριψη του Boeing οφείλεται «σε ανθρώπινο λάθος», καθώς το αεροσκάφος πετούσε κοντά σε μία ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή και θεωρήθηκε «εχθρικό αεροσκάφος». Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ενημερώθηκε για την «από λάθος» κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους χθες Παρασκευή και δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή θα πρέπει να ανακοινωθεί δημοσίως έπειτα από συνάντηση που είχε με το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars στο Twitter.

Εξάλλου ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν να διορθώσουν οποιαδήποτε “αμέλεια” οδήγησε στο τραγικό συμβάν. Κάλεσε επίσης τον ιρανικό στρατό να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο “ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη ενός αντίστοιχου δυστυχήματος”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπό του. Από την πλευρά του ο ταξίαρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους και ζήτησε συγγνώμη από τους Ιρανούς, μετέδωσε το πρακτορείο Irib. Ο Χατζιζαντέχ είπε μάλιστα ότι ευχήθηκε να πεθάνει ότι ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν.

Δείτε ακόμη:

Boeing 737: Μια “λάθος” στροφή, 176 χαμένες ψυχές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις