Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τραμπ – Ελλάδα: Επίσημη πρόσκληση Μητσοτάκη στον πρόεδρο των ΗΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ – Ελλάδα: Επίσημη πρόσκληση Μητσοτάκη στον πρόεδρο των ΗΠΑ

Τραμπ - Ελλάδα: Η επιβεβαίωση των θερμών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ ήταν ένας από τους στόχους της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον.

Τραμπ – Ελλάδα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Λευκό Οίκο προσκάλεσε επίσημα τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε θετικά στην πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, θέμα που τονίστηκε και στη συζήτηση που είχαν οι δύο ηγέτες ενώπιον των δημοσιογράφων.

Μάλιστα φαίνεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα βρεθεί στη χώρα μας αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020. Εάν τελικά όλα κυλήσουν ομαλά και ο Τραμπ επισκεφτεί τη χώρα μας, αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια. Το 2016 ο Μπάρακ Ομπάμα είχε πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.

Ικανοποίηση στο Μαξίμου για τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο

Ο Μητσοτάκης συναντά τους πολιτικούς αρχηγούς

Μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ και την σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στην Ελλάδα και μπαίνει στα βαθιά με την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών που ορίστηκε για Παρασκευή και Δευτέρα.

Μέσα σε «πολεμικό» κλίμα, κυρίως λόγω του ΣΥΡΙΖΑ που εξαπέλυσε γενική επίθεση στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας «φιάσκο» την συνάντηση του με τον πρόεδρο Τραμπ, αρχίζουν το πρωί της Παρασκευής οι κατ´ ιδίαν συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο γραφείο του στη Βουλή.

Τα τηλεφωνήματα για την οριστικοποίηση των ραντεβού έγιναν από τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. Συγκεκριμένα, στις 12:00 της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στις 13:00 θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στις 17:00 με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 με τον γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη. Η συνάντηση με τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00.

Δείτε ακόμη:

Το Politico σχολιάζει τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ, με φόντο την Τουρκία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις