Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ελέφαντας τούρτα: Έκλεισε τα 4 στο ζωολογικό πάρκο του Βερολίνου
PLUS

Ελέφαντας τούρτα: Έκλεισε τα 4 στο ζωολογικό πάρκο του Βερολίνου

Ελέφαντας τούρτα: Οι ελέφαντες του πάρκου απόλαυσαν λιχουδιές που είχαν βάλει οι υπεύθυνοι στο Βερολίνο.

Ελέφαντας τούρτα: Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού πάρκου ετοίμασαν μια λαμπερή γιορτή για τον Ελέφαντα Έντγκαρ που γεννήθηκε στο Βερολίνο. Δροσερά και ολόφρεσκα φρούτα ανάμεσα σε μπόλικο σανό, αλλά και ένα καρπούζι στο οποίο ήταν σκαλισμένος ο αριθμός «4», για τα χρόνια του Έντγκαρ, περίμεναν τον ασιατικό ελέφαντα του πάρκου Τιέρπαρκ, που τίμησε δεόντως κάθε λιχουδιά.

Αργότερα, οι ελέφαντες του πάρκου απόλαυσαν λιχουδιές που είχαν βάλει οι υπεύθυνοι στο Βερολίνο επάνω στα χριστουγεννιάτικα δέντρα που ξεστόλισαν μετά τις γιορτές. Ο Έντγκαρ είναι ο πιο νέος ελέφαντας στο ζωολογικό πάρκο του Βερολίνου. Γεννήθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς πριν από 4 χρόνια και μερικές ημέρες αργότερα, οι υπεύθυνοι του πάρκου του έδωσαν το όνομά τους.

Ελέφαντας τούρτα: Η ώρα του στησίματος

Ελέφαντας τούρτα: Ένα από τα πιο απειλούμενα είδη

Ανήκει στους ασιατικούς ελέφαντες, τα μεγαλύτερα θηλαστικά της ξηράς που ζουν στα τροπικά δάση της μεγάλης ηπείρου. Ο ασιατικός ελέφαντας θεωρείται ένα από τα πιο επαπειλούμενα είδη στον κόσμο – παρότι πολλοί από αυτούς έχουν εξημερωθεί σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας και χρησιμοποιούνται για αγροτικές εργασίες και μεταφορές. Στο ζωολογικό πάρκο του Βερολίνου υπάρχουν με τη γέννηση του Έντγκαρ επτά ασιατικοί και έξι αφρικανικοί ελέφαντες.

Η στιγμή που ο ελέφαντας «σβήνει» τα… κεράκια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις