Αεροπλάνο – Ιράν: Βίντεο από τη στιγμή της συντριβής του Boeing

ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπλάνο – Ιράν: Βίντεο από τη στιγμή της συντριβής του Boeing

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

Αεροπλάνο - Ιράν: Τις αποκαρδιωτικές εικόνες κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

09.01.2020 | 14:15

Αεροπλάνο – ΙράνΈνα σοκαριστικό στιγμιότυπο από την συντριβή του ουκρανικού Boeing στο Ιράν κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας κοντά στο σημείο της συντριβής, όπου σκοτώθηκαν και οι 176 επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους, το έδαφος διακρίνεται να φωτίζεται από μια έντονη λάμψη. Λίγο αργότερα μια τεράστια έκρηξη συγκλονίζει την περιοχή, καθώς ο ουρανός «βρέχει» φλεγόμενα συντρίμμια του Boeing. Το αεροσκάφος της Ukraine International Airlines (UIA) συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, χωρίς προηγουμένως ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του να εκπέμψουν σήμα κινδύνου ή να ζητήσουν βοήθεια από τα οικεία αεροδρόμια ή τις ιρανικές Αρχές.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι το αεροσκάφος ήταν τυλιγμένο στις φλόγες προτού καταπέσει στο έδαφος. Επιπλέον παρατήρησαν ότι κατά την πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκε μια τεράστια έκρηξη, πιθανότατα επειδή το αεροσκάφος ήταν γεμάτο με καύσιμα. Η Τεχεράνη επιμένει ότι τη συντριβή προκάλεσε πιθανότατα κάποια μηχανική βλάβη. Από την πλευρά τους οι ουκρανικές Αρχές επισημαίνουν ότι πέραν της έκρηξης στον κινητήρα η έρευνα εξετάζει διάφορα σενάρια, όπως την κατάρριψη από αντιαεροπορικό πύραυλο, τη σύγκρουση, την τρομοκρατική ενέργεια. Ωστόσο, η αρχική εκτίμηση δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών είναι ότι το δυστύχημα δεν οφείλεται σε κατάρριψη.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

https://twitter.com/detresfa_/status/1215142169775726592

Αεροπλάνο Ιράν θύματα: Το άτυχο ζευγάρι των νεόνυμφων

Mεταξύ των 63 Καναδών που σκοτώθηκαν, βρισκόταν και ένα ζευγάρι νεόνυμφων που είχε ταξιδέψει στο Ιράν προκειμένου να παντρευτεί, όταν το αεροσκάφος τους της εταιρείας Ukrainian Airlines συνετρίβη την Τετάρτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινότητας στον δυτικό Καναδά, απ’ όπου προέρχονταν 30 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, και οι 176 άνθρωποι που επέβαιναν στο Boeing 737 σκοτώθηκαν, όταν το αεροσκάφος κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη, με προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Ο Αράς Πουρζαραμπί, 26 ετών, και η Πουνέ Γκουρτζί, 25 ετών, φοιτητές Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, είχαν πάει στο Ιράν για τον γάμο τους, είπε ο Ρέζα Ακμπάρι, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ιρανικής Κληρονομιάς του Έντμοντον. Ταξίδευαν με άλλους τέσσερις ανθρώπους, που παρέστησαν στο γαμήλιο πάρτι τους και άλλους 24 Ιρανο-Καναδούς από το Έντμοντον, είπε ο Ακμπάρι.

Αεροπλάνο Ιράν θύματα: Η μεγαλύτερη τραγωδία στην πρόσφατη ιστορία του Καναδά

Μεταξύ των θυμάτων ήταν η Μοτζγκάν Ντανεσμάντ, καθηγήτρια Ηλεκτρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, «μια εξαιρετική κυρία, πολύ έξυπνη», είπε ο Ακμπάρι. Ο σύζυγός της Πεντράμ Μουσαβί, καθηγητής Μηχανολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, και οι δύο κόρες του ζευγαριού, σκοτώθηκαν, επίσης, στο δυστύχημα. Το ζευγάρι ταξίδευε στο Ιράν με τις κόρες του Ντάρια και Ντορίνα, ηλικίας 14 και 10 ετών αντίστοιχα, για να επισκεφθούν τους παππούδες, έγινε γνωστό από τον φοιτητή τους Χουσέιν Σαγκλατούν, που μίλησε στο Reuters.

«Όλοι κλαίνε από χθες το βράδυ. Είναι τεράστια η απώλεια και το κενό δεν θα καλυφθεί από κανέναν», υπογράμμισε. Η αεροπορική τραγωδία είναι η μεγαλύτερη στην πρόσφατη ιστορία με θύματα Καναδούς, αφότου εξερράγη το αεροσκάφος της Air India το 1985 πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 268 Καναδοί πολίτες. Εκτός των Καναδών, 82 Ιρανοί, 11 Ουκρανοί, εκ των οποίων τα 9 μέλη του πληρώματος, 10 Σουηδοί, 4 Αφγανοί, 3 Γερμανοί και 3 Βρετανοί επέβαιναν στο Μπόινγκ 737 της Ukraine International Airlines.

Exit mobile version