Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: Τα εγκαίνια για τον αγωγό TurkStream – Τα θέματα των συνομιλητών
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: Τα εγκαίνια για τον αγωγό TurkStream – Τα θέματα των συνομιλητών

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν: Στο περιθώριο της παρουσίασης του TurkStream η συνάντηση των δυο ηγετών.

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν μετά τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί είναι ένα από τα κύρια θέματα των συνομιλιών που είχαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν. Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του project του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream.

Οι δυο ηγέτες μίλησαν για μιάμιση ώρα περίπου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, με τα θέματα στην ατζέντα τους να είναι το Ιράν και οι εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία. Την Τρίτη, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία θα παραστεί στην επίσημη τελετή εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και θα συζητήσει με τον Ερντογάν για την κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη.

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: Δηλώσεις Πούτιν μετά την συνάντηση

Μετά το τέλος της εκδήλωση, στις δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε μεταξύ άλλων πως…. «παρά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν, η συνεργασία Τουρκίας   Ρωσίας εξελίσσεται κι αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς».  Τα μέτρα ασφαλείας στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν δρακόντεια, καθώς περισσότεροι από 7.200 αστυνομικοί ήταν διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία της πόλης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Βούλγαρος πρωθυπυοργός Μπόικο Μπορίσοβ.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρόεδρος Πούτιν στη Συρία, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου είπε: «Ο Πούτιν επισκέφθηκε τη Συρία, αυτό είναι υπόθεση της Ρωσίας. Εάν έχει κάποιες παρατηρήσεις, μπορεί να τις μοιραστεί με τον πρόεδρό μας. Η δική μας θέση είναι σαφής: βλέπουμε ότι (ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ) αλ Άσαντ δεν είναι ο ηγέτης εκείνος που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του προέδρου μας με τον Πούτιν οι εξελίξεις στο Ιντλίμπ θα είναι ένα από τα κύρια θέματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις