Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοβάσεβιτς επίθεση: Πυροβόλησαν τον Σέρβο στη Γλυφάδα – Το όπλο που βρέθηκε στο καμένο smart
ΕΛΛΑΔΑ

Κοβάσεβιτς επίθεση: Πυροβόλησαν τον Σέρβο στη Γλυφάδα – Το όπλο που βρέθηκε στο καμένο smart

Κοβάσεβιτς επίθεση: Την ώρα εκείνη ο Ντάρκο βγήκε από την τριώροφη μεζονέτα στη Γλυφάδα με σκοπό, κατά μία πληροφορία να παρκάρει το όχημά του στο πάρκινγκ.

Κοβάσεβιτς επίθεση: Ένα πιστόλι, που βρέθηκε μέσα στο φλεγόμενο smart, το οποίο εγκατέλειψε και πυρπόλησε ο δράστης της ένοπλης επίθεσης με στόχο τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Σέρβο, Ντάρκο  Κοβάσεβιτς, θεωρείται από την Αστυνομία σημαντικότατο εύρημα στην προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το πιστόλι τύπου Glock, πιθανότατα στη βιασύνη του το άφησε ο δράστης στο εσωτερικό του οχήματος όταν το εγκατέλειψε περίπου επτακόσια μέτρα από το σημείο της ένοπλης επίθεσης κατά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, έξω από το σπίτι του τελευταίου στη Γλυφάδα. Το ευτύχημα για τον πρώην ποδοσφαιριστή που αγαπήθηκε από τους ερυθρόλευκους τη διετία 2007-2009 όταν έπαιξε στον Ολυμπιακό, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ήταν ότι δεν τραυματίστηκε από τη σφαίρα από την πτώση στο έδαφος χτύπησε το γόνατό του.

Και ήταν αυτή η πτώση, κάτι σαν πλονζόν, όπως το περιέγραψε στους αστυνομικούς, που έσωσε τον Ντάρκο από τα χειρότερα και η σφαίρα δεν βρήκε στόχο. Ο Κοβάσεβιτς μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο όπου οι γιατροί είπαν ότι προχώρησαν σε εξετάσεις και ότι το τραύμα δεν ήταν πολύ σοβαρό. Το θρίλερ άρχισε να ξετυλίγεται λίγο μετά τις 9 τη νύχτα της Τρίτης.

Την ώρα εκείνη ο Ντάρκο βγήκε από την τριώροφη μεζονέτα στη Γλυφάδα με σκοπό, κατά μία πληροφορία να παρκάρει το όχημά του στο πάρκινγκ ή να πάει σε κάποια δουλειά του. Όπως και να έχει, όλα δείχνουν ότι ο ένοπλος είχε στήσει ενέδρα έξω από την κατοικία και περίμενε την ευκαιρία.

Βγήκε με προτεταμένο όπλο

Ο ίδιος ο Ντάρκο μετά τη μεταφορά στου στο νοσοκομείο είπε στους αστυνομικούς ότι ενώ περπατούσε προς το αυτοκίνητο, σταμάτησε κοντά του ένα μικρό αυτοκίνητο, βγήκε ένας άγνωστος και με προτεταμένο το όπλο πυροβόλησε μια φορά εναντίον του. Ενστικτωδώς ο Ντάρκο έκανε πλονζόν καθώς είδε έγκαιρα το όπλο.  Η σφαίρα δεν τον βρήκε αλλά με την πτώση τραυματίστηκε στο γόνατο. Από εκείνη τη στιγμή σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία. Ελάχιστα λεπτά μετά εντοπίστηκε το μικρό αυτοκίνητο να καίγεται στην οδό Περγάμου, στο ύψος του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, επτακόσια μέτρα από το σημείο της επίθεσης.

Στα εγκληματολογικά το πιστόλι

Μόλις έγινε η κατάσβεση εντοπίστηκε και το πιστόλι το οποίο ήδη παραδόθηκε στους αστυνομικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων για λεπτομερή εξέταση για τυχόν αποτυπώματα η γενετικού υλικού του δράστη. Μια ακόμη πληροφορία ανέφερε ότι το αυτοκίνητο προέρχεται από την περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά η έρευνα βρισκόταν σε πρώιμο στάδιο.

Όπως είναι φυσικό οι αστυνομικοί του Τμήματος εγκλημάτων Κατά Ζωής της ασφάλειας Αττικής θα ρωτήσουν τον Κοβάσεβιτς αν είχε διαφορές και με ποιους και με τι αντικείμενο. Αυτό, στην προσπάθειά τους, σε συνδυασμό με βιντεοληπτικό υλικό, που αναζητούν,  αλλά και τα αποτελέσματα από την εξέταση του πιστολιού να φθάσουν σ αυτούς που ήθελαν το κακό του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Ο οποίος, ήταν και μέχρι τον Απρίλιο του 2019 συνεργάτης του Ολυμπιακού τόσο στο τεχνικό τιμ όσο και στο τμήμα εντοπισμού νέων ταλέντων στη Σερβία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις