Εργαστήριο “σίσα” Αθήνα: Δύο Ιρανοί και μια Ρουμάνα βασικοί προμηθευτές

ΕΛΛΑΔΑ

Εργαστήριο “σίσα” Αθήνα: Δύο Ιρανοί και μια Ρουμάνα βασικοί προμηθευτές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Εργαστήριο "σίσα" Αθήνα: Εργαστήριο παρασκευής και αποθήκευσης κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, του λεγόμενου «Σίσα» κατάφεραν να εντοπίσουν οι Αρχές στο κέντρο της Αθήνας.

08.01.2020 | 20:37

Εργαστήριο “σίσα” Αθήνα: “Εργαστήριο θανάτου”, στο οποίο παρασκευαζόταν το πιο καταστροφικό και ολέθριο ναρκωτικό για τη ζωή των χρηστών, το διεθνώς γνωστό ως Shisha, εντοπίστηκε από τη Δίωξη στο κέντρο της Αθήνας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δύο Ιρανοί και μια γυναίκα από τη Ρουμανία που συνελήφθησαν, φέρονται από την Αστυνομία ως οι βασικοί τροφοδότες, του μεγάλου κυκλώματος, το οποίο λειτουργούσε σε ακατοίκητο, πίσω από την ΑΣΟΕΕ ένα ιδιότυπο σούπερ μάρκετ πώλησης ναρκωτικών σε 24ωρη βάση. Το εργαστήριο, όπου παρασκευαζόταν η κοκαΐνη των φτωχών, εντοπίστηκε από τη Δίωξη,  στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Προηγήθηκε έρευνα με κατάλληλη αξιοποίηση και ανάλυση στοιχείων και δεδομένων, εξακρίβωση χώρων και δημιουργία profile των εμπλεκομένων, που οδήγησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών (δύο Ιρανών και μιας Ρουμάνας).

Χρησιμοποιούσαν οικία στο κέντρο της Αθήνας, στην ευρύτερη περιοχή της ΑΣΟΕΕ, ως εργαστήριο παρασκευής και αποθήκευσης κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (SHISHA), με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.

Οι κατασχέσεις

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε  στην οικία-εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 3,5 κιλά κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ( Shisha ), εξοπλισμός εργαστηρίου παρασκευής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 60 δισκία μεθαδόνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 3 πλαστικά δοχεία με υγρό και 50 γραμμάρια σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, πιστόλι ρέπλικα με γεμιστήρα με 4 φυσίγγια και μαχαίρι, καθώς και 6 κινητά τηλέφωνα και 200 ευρώ.

Και διαβατήρια κλεμμένα

Βρέθηκαν ακόμα 41 ταξιδιωτικά έγγραφα

Οξέα μπαταρίας και μεθαμφεταμίνη

Οξέα μπαταρίας και μεθαμφεταμίνη είναι τα συστατικά της  της «κοκαΐνης των φτωχών».Η χρήση του ναρκωτικού, που ονομάζεται και “ναρκωτικό της κρίσης”, λόγω της χαμηλής τιμής του, συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα. Οι χρήστες καπνίζουν την ουσία σε γυάλινο σωλήνα ή κάνουν ενδοφλέβια ένεση. Μια δόση κοστίζει από ένα έως και δύο ευρώ. Η παρασκευή του, καθώς και η εύρεση των συστατικών είναι πολύ εύκολη.

Η σίσα είναι ένα είδος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, αλλά γίνεται με μη καθαρά υλικά. Το λάδι κινητήρα, τα οξέα μπαταρίας, αλλά και το θειικό οξύ είναι μερικά από τα συστατικά του μίγματος.

Θανατηφόρο ναρκωτικό

Είναι φτηνά και η πρόσβαση σε αυτά πολύ εύκολη. Όλα αυτά δημιουργούν τις συνθήκες για ένα θανατηφόρο ναρκωτικό. «Οι κύριες παρενέργειες προέρχονται από τα πρόσθετα συστατικά», σημειώνει ο ερευνητής Νόρμπερτ Βόνταρτς από το Πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ.«Αυτές οφείλονται σε όλα αυτά τα απόβλητα που περιέχει η σίσα. Είναι θέμα κόστους, μία καθαρή κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη θα ήταν υπερβολικά ακριβή».

Το ναρκωτικό σίσα όμως, το οποίο αποκαλούν και «κροκόδειλο» στην Ελλάδα, δεν είναι καινούριο. Αρκετοί πλέον πιστεύουν ότι οι χρήστες, από τη στιγμή που ξεκινήσουν να καταναλώνουν shisha, δεν θα ζήσουν πάνω από ένα χρόνο.

Exit mobile version