Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τους τοίχους: 3 γρήγορα μυστικά για να λάμπουν και πάλι
PLUS

Πώς να καθαρίσω τους τοίχους: 3 γρήγορα μυστικά για να λάμπουν και πάλι

Πώς να καθαρίσω τους τοίχους: Οι τοίχοι πέρα από τη χρηστική τους αξία για κάθε δωμάτιο αποτελούν και στολίδι για το παλάτι σου.

Πώς να καθαρίσω τους τοίχους: Προσπαθείς να κρατήσεις κάθε κομμάτι του σπιτιού σου αστραφτερό κι όμορφο αλλά νιώθεις ότι το καθάρισμα τοίχων θα σε παιδέψει; Όσο κι αν προσέξεις, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να διατηρήσεις τους τοίχους σου πεντακάθαρους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλο και κάποιος θα ακουμπήσει με βρώμικα χέρια τον τοίχο σου, το παιδί σου θα πειραματιστεί με μπογιές πάνω του, ο σκύλος σου θα αφήσει την πατημασιά του. 

Οι τοίχοι πέρα από τη χρηστική τους αξία για κάθε δωμάτιο αποτελούν και στολίδι για το παλάτι σου, γι’ αυτό και χρειάζονται φροντίδα. Κάθε πότε, όμως, απαιτείται ο καθαρισμός τους; Οι αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, προτείνουν πως πρέπει να καθαρίζεις τους τοίχους σου μια φορά τον χρόνο. Αυτές είναι οι συμβουλές που χρειάζεσαι για να κάνεις τους τοίχους σου να μοιάζουν και πάλι σαν φρεσκοβαμμένοι!

1. Πώς να καθαρίσω τους τοίχους: Ξεσκόνισμα σωστό 🔹

Μην παραλήψεις αυτό το βήμα, καθώς είναι το σημείο κλειδί στο επιτυχές καθάρισμα τοίχων. Θα πρέπει, λοιπόν, πριν προχωρήσεις στο πλύσιμο των τοίχων να αφαιρέσεις οποιαδήποτε βρωμιά ή σκόνη υπάρχει σε αυτούς. Στην αντίθετη περίπτωση, το καθάρισμα που θα ακολουθήσει θα δημιουργήσει επιπρόσθετη βρωμιά ή και λάσπη, που με τη σειρά της θα διαδοθεί στο καθαρό, έως τότε, μέρος του τοίχου. Πώς θα καθαρίσεις σε πρώτη βάση τον τοίχο σου; Μπορείς αρχικά να χρησιμοποιήσεις ένα καθαρό και βρεγμένο μαλακό πανί, για να ξεσκονίσεις επιμελώς κάθε σημείο των τοίχων σου. Χρησιμοποίησε μια σφουγγαρίστρα ή σκούπα και τύλιξε την με το πανί, ώστε να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη! Μπορείς, ακόμη να ξεσκονίσεις τους τοίχους σου και με αυτά τα πανάκια που εφαρμόζονται στην άκρη των ειδικών κονταριών. Εναλλακτικά, «πέρασε» τους με την ηλεκτρική σκούπα, εφαρμόζοντας στην άκρη της το εξάρτημα που διαθέτει για τοίχους και ταβάνια.

2. Προστασία πατώματος 🔹

Προστάτευσε το πάτωμά σου! Κάλυψε στο σημείο αυτό το πάτωμα που περιτριγυρίζει τους τοίχους σου, ειδικά αν είναι ξύλινο. Όσο και να προσέξεις, όλο και κάτι θα σου ξεφύγει και θα πέσει κάτω. Θα μπορείς έτσι, ξέγνοιαστα να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα και δε θα χρειαστεί έπειτα να καθαρίσεις και τα πατώματα!

3. Άνοιγμα παραθύρων 🔹

Τελείωσαν τα δύσκολα! Το μόνο που μένει τώρα είναι να ανοίξεις τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα του χώρου σου. Άφησε τον καθαρό αέρα να περάσει! Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις τη δημιουργία κάποιου επιπλέον προβλήματος στους τοίχους σου, όπως είναι η υγρασία. Άσε τους τοίχους σου να αναπνεύσουν και να στεγνώσουν στον απόλυτο βαθμό. Έπειτα, όσα αντικείμενα αφαίρεσες προηγουμένως καθώς και τα έπιπλά σου, μπορούν να επιστρέψουν στη θέση τους. Τέλος, απόλαυσε την όμορφη και καθαρή και πάλι, όψη των τοίχων σου!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις