Επίδομα παιδιού 2020 κριτήρια: Πότε θα δοθεί η πρώτη δόση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού 2020 κριτήρια: Πότε θα δοθεί η πρώτη δόση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Επίδομα παιδιού 2020 κριτήρια: Από φέτος, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού πρέπει να δηλώνουν το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά.

07.01.2020 | 12:59

Επίδομα παιδιού 2020 κριτήρια: Έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 θα έχουν περιθώριο να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει στις 31 Μαρτίου και θα αφορά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Από φέτος, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού πρέπει να δηλώνουν το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά. Παράλληλα, θα προβλέπεται διπλασιασμός των ελάχιστων χρόνων διαμονής στη χώρα από 5 χρόνια σε 10. Ο ΟΠΕΚΑ θα διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και κάθε άλλης δημόσιας αρχής. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος. Για τον υπολογισμό της κατηγορίας ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Αλλαγές στο επίδομα παιδιού

Exit mobile version