Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλειστά σχολεία 8/1/2020: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Ηφαιστίων»
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία 8/1/2020: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Ηφαιστίων»

Κλειστά σχολεία 8/1/2020: Συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» με αρκετά περιοχές να αντιμετωπίζουν προβλήματα, κυρίως σε χωριά και πόλεις της ορεινής και ημιορεινής χώρας.

Κλειστά σχολεία 8/1/2020: Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου έκλεισαν τα σχολεία και ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές για μαθητές και δασκάλους σε όλη τη χώρα. Τα σχολεία κανονικά ανοίγουν αύριο 8/1/2020, ωστόσο κάποια θα μείνουν κλειστά. Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει μετά και τον εορτασμό των Θεοφανείων, με τα μαθήματα να ξεκινούν εκ νέου την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για πολλά κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας, ενώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από αύριο.

Σε ορισμένες περιοχές όμως υπάρχουν κλειστά τα σχολεία με απόφαση του Δήμου: Κλειστά μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία σε Βίλια, Ερυθρές. Με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Ε. Στάθη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου στις περιοχές των Βιλίων και των Ερυθρών μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Δήμος Διονύσου

Λόγω των καιρικών συνθηκών, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Διονύσου την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 θα λειτουργήσουν από τις 9 π.μ. Τα στελέχη και οι υπάλληλοι θα έχουν ήδη προσέλθει 1 ώρα περίπου πριν, προκειμένου να θερμάνουν τους χώρους.

Κλειστά σχολεία στο Μυλοπόταμο

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Μυλοποτάμου, με απόφαση του δημάρχου Μυλοποτάμου, Δημήτρη Κόκκινου, λόγω του ψύχους που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται από χθες. Ο «Ηφαιστίωνας» έχει δημιουργήσει προβλήματα στο νομό Ρεθύμνου όχι όμως σε έκταση που να έχει δημιουργήσει δυσπραγία στην καθημερινότητα των Ρεθυμνιωτών. Τόσο η Πυροσβεστική όσο και η ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση με αποτέλεσμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) -στο τμήμα του νομού Ρεθύμνης- να μην υπάρχουν προβλήματα κυκλοφορίας.

Το σημείο όπου χρειάζεται προσοχή -και όπου την κυκλοφορία ρυθμίζει η τροχαία ΒΟΑΚ- βρίσκεται στη γέφυρα του Πετρά όπου το ύψος των κυμάτων και η ορμή τους μετέφεραν στο οδόστρωμα πέτρες από το τοιχίο το οποίο υπέστη φθορές. Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή, χρειάζεται προσοχή ως προς την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα όρια του εμπορικού λιμένα, σημείο το οποίο ανά διαστήματα πλημμυρίζει από τα νερά της θάλασσας.

Δήμος Ανωγείων

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ανωγείων, κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης ανέφερε στο neakriti.gr πως αύριο, Τετάρτη, ο παιδικός σταθμός του Δήμου θα είναι κλειστός. Αναφορικά με τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο ίδιος ανέφερε πως η σχετική απόφαση για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων, πρόκειται να ληφθεί εντός της ημέρας.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου θα είναι κλειστά τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο, κ. Γιάννη Στεφανάκη. Όπως ανέφερε ο ίδιος στο neakriti.gr, η εν λόγω απόφαση ελήφθη καθώς στα σχολεία του Δήμου έχουν σημειωθεί πλημμύρες.

Κλειστά σχολεία στην Καστοριά

Στην Καστοριά θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 8/1/2020. Δεν φταίει η κακοκαιρία, αλλά το περίφημο Καστοριανό Καρναβάλι «Ραγκουτσάρια», που ξεκινάει λίγο πριν τις Απόκριες 2020. Στις 8/1 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Καστοριά λόγω της πολυαναμενόμενης παρέλασης του καστοριανού Καρναβαλιού. Το έθιμο αυτό προσελκύει τουρίστες κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην περιοχή.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 775/03-01-2020 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου,τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά στις 08 Ιανουαρίου 2020, λόγω της παρέλασης του καστοριανού Καρναβαλιού. Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 8/1/2020 όλα τα σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες, Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020 όλα τα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι σχολικές αίθουσες θα είναι ζεστές για να υποδεχθούν τους μαθητές, στους οποίους ευχόμαστε Καλή Χρονιά, με υγεία και πρόοδο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις