Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος στην Αττική – Το χιόνι έφερε προβλήματα
'ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ"

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος στην Αττική – Το χιόνι έφερε προβλήματα

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Πολικές θερμοκρασίες, χιόνια και παγετό σε πολλές περιοχές αφήνει στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», προκαλώντας προβλήματα σε πολλά χωριά και πόλεις.

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Δύσκολη νύχτα είχαν πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ηφαιστίωνα» η οποία προκάλεσε πολλά προβλήματα. Ισχυρές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις, οι οποίες έπληξαν ακόμη και τα νησιά του Αιγαίου, έφεραν διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές, αλλά και κλείσιμο δρόμων εξαιτίας του χιονιού και του παγετού. Τα προβλήματα δεν έλειψαν και στην Αττική, όπου από το πρωί το είχε στρώσει στα βόρεια προάστια. Στην πρωτεύουσα από το πρωί στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του Νομού είχε αρχίσει η χιονόπτωση. Μάλιστα χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία στη Πεντέλη, ενώ ο δρόμος Αθηνών – Θήβας δεν μπορούσε να γίνει σε ορισμένα σημεία χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Στα Βίλια για άλλη μια φορά, το χιόνι έπεσε πυκνό βυθίζοντας στο σκοτάδι για αρκετές ώρες την περιοχή.

Χωρίς ρεύμα έμειναν και άλλες περιοχές στην Αττική ωστόσο, όπως η Παλλήνη, ο Ασπρόπυργος και η Πεντέλη. Στα λευκά είχε ντυθεί από το πρωί ο Υμηττός, όπως και ο Διόνυσος, η Πεντέλη, η Ιπποκράτειος Πολιτεία και άλλες περιοχές, που θύμιζαν Άλπεις. Και η Πάρνηθα στη διάρκεια της νύχτας είχε σφοδρή χιονόπτωση. Μάλιστα, το χιόνι κάλυψε ακόμη και τα παράθυρα της εξόδου στο καταφύγιο Μπάφι, το οποίο είναι αποκλεισμένο. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία επισκέπτριας, που δημοσίευσε το Forecast Weather Greece.

Η κακοκαιρία έφερε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και σε άλλες περιοχές της χώρας. Χωρίς ρεύμα έμειναν ολόκληρες περιοχές στην Εύβοια, όπου το κρύο ήταν τσουχτερό στα ορεινά, ενώ και στις Κυκλάδες, Τήνος και Ανδρος έμειναν στο σκοτάδι για λίγη ώρα. Όμοια ήταν η κατάσταση στην Βοιωτία, αλλά και στα Χανιά της Κρήτης. Και στην βόρεια Ελλάδα το κρύο ήταν τσουχτερό και έφτασε κάτω υπό το μηδέν σε αρκετές περιοχές. Από την πυκνή χιονόπτωση απαγορεύτηκε ως το απόγευμα η κυκλοφορία των φορτηγών στην Εγνατία.

Κακοκαιρία: Το έστρωσε στα νησιά του Αιγαίου

Από την χιονόπτωση δε γλίτωσαν ούτε τα νησιά του Αιγαίου. Σε Λέσβο και Χίο το έστρωσε, καθώς το τοπίο στο Πλωμάρι ήταν λευκό, ενώ στη Χίο χρειάστηκε να κλείσουν δρόμοι εξαιτίας του πυκνού χιονιού. Η αστυνομία έκλεισε πολλούς δρόμους στην περιφέρεια, καθώς τα προβλήματα εξαιτίας του πάγου, ήταν πολλά.

Προβλήματα σε πλοία και αεροπλάνα, διασώθηκε κωπηλάτης στη Λούτσα

Η κακοκαιρία προκάλεσε και προβλήματα στις Μεταφορές καθώς τα πλοία έμειναν δεμένα στα λιμάνια της Αττικής, αφού οι άνεμοι έφταναν τα 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Κλειστές ήταν και πορθμειακές γραμμές στο Ιόνιο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι διατήρησαν το απαγορευτικό απόπλου. Προβλήματα αντιμετώπισε και μία πτήση που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία», αφού ο πιλότος έκρινε πως ήταν αδύνατο να γίνει η πτήση από τη Θεσσαλονίκη στη Σάμο, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Χθες, από την κακοκαιρία δημιουργήθηκε ένα θρίλερ στη Λούτσα με έναν κωπηλάτη, ο οποίος αγνοούνταν. Ο άνδρας παρά τα 10 μποφόρ που έπνεαν στη περιοχή, πήγε στη θάλασσα, αλλά το ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού τον εντόπισε και τον διέσωσε.

Την ίδια ώρα, στο Μυρτώο Πέλαγος ένα πλοίο έπλεε ακυβέρνητο καθώς 10 μποφόρ έπνεαν στη περιοχή. Στο πλοίο επέβαιναν 22 αλλοδαποί, με ρυμουλκό να σπεύδει στο σημείο από τον Πειραιά, προκειμένου να ξεκινήσει την διαδικασία ρυμούλκυσης.

Χιονόνερο και την Τετάρτη στα ανατολικά και στα νησιά

Την Τετάρτη αναμένουμε στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και νωρίς το πρωί πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Βελτίωση και άνοδο της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένουμε στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Ηφαιστίων: Τι καιρό περιμένουμε την Τρίτη – Η πρόβλεψη Σούζη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις