Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Ουσιαστική βελτίωση ο καιρός θα παρουσιάσει από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020.

07.01.2020 | 17:01

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Συνεχίζει την επέλασή της πάνω από μεγάλο μέρος της χώρας η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» δημιουργώντας προβλήματα ηλεκτροδότησης αλλά και μεταφορών.  Τα φαινόμενα σε Αθήνα, Εύβοια και Κρήτη θα επιμείνουν και σήμερα Τρίτη, ενώ το ψύχος θα γίνεται ακόμη εντονότερο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που θα πνέουν, εντάσεως έως και 10 μποφόρ. Ουσιαστική βελτίωση ο καιρός θα παρουσιάσει από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας χωρίς ρεύμα έμειναν όλο το βράδυ οι μόλις 28 κάτοικοι στο χωριό Σέττα του Δήμου Ερέτριας στην Εύβοια. Το χιόνι πλέον φθάνει το ένα μέτρο, ενώ εξακολουθεί να χιονίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, το χιόνι πλέον φθάνει το ένα μέτρο, ενώ εξακολουθεί να χιονίζει ενώ χιόνι πολύ έπεσε, επίσης και προς τη Δίρφυ. Η πρόεδρος της κοινότητας Σέττας Ευαγγελία Αργύρη δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο Open ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έφτασε ποτέ στο χωριό προσθέτοντας ότι εκεί «υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι» με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΗ Κώστα Μανιάτη να απαντά ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στο χωριό και τους 28 κατοίκους του.

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Πόσο θα διαρκέσει

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Σταδιακή υποχώρηση

Αποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία κατά τη διάρκεια της Τρίτης (07/01) αναμένεται να δώσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν με εντάσεις έως 10 μποφόρ.

Κλειστοί δρόμοι, απαγορευτικό απόπλου σε όλα τα λιμάνια και διακοπές ηλεκτροδότησης, είναι τα βασικότερα προβλήματα που έχει… φέρει μαζί του το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας, παραμένουν κλειστοί κάποιοι δρόμοι της χώρας ενώ αρκετοί είναι και αυτοί όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας «ΖΥΓΟΣ», ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
Επί της Λ. Χασιάς , από το ύψος της «Μονής Κλειστών» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 16:40’ της 05/01/2020).
Περ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Αγ. Πέτρου, έως το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 07:30’ της 06/01/2020).
Περιοχή Καλοπούλα-Υμηττός ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό (από Πυροφυλάκειο Καισαριανής έως Ιερά Μονή Ταξιαρχών και από Νεκροταφείο Παπάγου – ρεύμα προς Καλοπούλα, από ώρα 13:30’ της 06/01/2020).

Περιοχές που χτυπά η κακοκαιρία

Exit mobile version