Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεοφάνεια Χίος: Βουτιά στα 10 μποφόρ για τον σταυρό (pics – vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεοφάνεια Χίος: Βουτιά στα 10 μποφόρ για τον σταυρό (pics – vid)

Θεοφάνεια Χίος: Φέτος οι τολμηροί, που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες ήταν μόλις 3, που με περίσσια θέληση έπεσαν στα φουρτουνιασμένα νερά του κεντρικού λιμένα της Χίου.

Θεοφάνεια Χίος: Θεοφάνεια στη Χίο και όπως είχε δηλώσει ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες έριξε στη θάλασσα τον σταυρό.Ο Μητροπολίτης Χίου, παρά την κακοκαιρία και τον δυνατό βοριά των 10 μποφόρ, τα μανιασμένα κύματα και την θερμοκρασία που ήταν λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, γιόρτασε τα Θεοφάνεια και προχώρησε στον καθαγιασμό των υδάτων στο Λιμάνι της Χίου με τον αέρα να παίρνει ράσα και καπέλα.

Όπως αναφέρει το politischios.gr φέτος οι τολμηροί, που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες ήταν μόλις 3, που με περίσσια θέληση έπεσαν στα νερά του κεντρικού λιμένα της Χίου, λαμβάνοντας την ευχή του Μητροπολίτη Χίου αλλά και των παρισταμένων.  Νωρίτερα, από τον Καθαγιασμό των υδάτων τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της πόλης της Χίου, παρουσία των αρχών του νησιού αλλά και δεκάδων πιστών.

Τα Θεοφάνεια είναι μια μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα. Λέγεται, επίσης, Επιφάνια και Φώτα.

Το όνομα της εορτής προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, που σύμφωνα με τις Γραφές συνέβη κατά τη Βάπτιση του Ιησού. Στις Δυτικές Εκκλησίες, τα Θεοφάνεια είναι περισσότερο συνδεδεμένα με την προσέλευση και την προσκύνηση των Τριών Μάγων στη Φάτνη της Γέννησης του Ιησού.

Δείτε το βίντεο με τον καθαγιασμό των υδάτων στο Λιμάνι της Χίου.
Δείτε ακόμη:

Στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια ο Παυλόπουλος – Το μήνυμα του ΠτΔ (pics + vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις