Ελλάδα – Τουρκία: Συμπαράσταση Κουρτς και «πυρά» κατά Ερντογάν

ΚΟΣΜΟΣ

Ελλάδα – Τουρκία: Συμπαράσταση Κουρτς και «πυρά» κατά Ερντογάν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ελλάδα - Τουρκία: Την υποστήριξή του προς την Ελλάδα εκφράζει ο μελλοντικός ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς σημειώνοντας πως η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία δεν λειτουργεί επαρκώς.

05.01.2020 | 22:50

Ελλάδα – Τουρκία: “Η Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία δεν λειτουργεί επαρκώς και η Ελλάδα έχει την πλήρη υποστήριξή μας”, τονίζει ο μελλοντικός ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, την οποία αναπαράγουν αυστριακά ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, ο Κουρτς ζητά μία σκληρότερη στάση απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν στο προσφυγικό.

“Στην χώρα του Τούρκου προέδρου διώκονται αντιφρονούντες, κάθε τόσο δημοσιογράφοι φυλακίζονται. Η Τουρκία προσπαθεί να χρησιμοποιεί ως όπλα πρόσφυγες και μετανάστες”, επισημαίνει ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Απαντώντας στο ερώτημα ως προς το αν απαιτούνται κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ότι “πάντα υπάρχουν πολλοί δρόμοι, ο ένας λειτουργεί μέσω συνεργασίας, ο άλλος μέσω πιέσεων. Η ΕΕ έχει πολλές δυνατότητες να ασκήσει πιέσεις στον Ερντογάν και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούμε το ίδιο καλά”.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, μεθαύριο, Τρίτη, ορκίζεται νέος καγκελάριος, επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματός του με τους Πράσινους.

Δείτε ακόμη:

Ο Σάντσεθ έχασε την πρώτη ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Exit mobile version