Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρνηθα χιόνια: Το αλπικό τοπίο της Αττικής από ψηλά
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρνηθα χιόνια: Το αλπικό τοπίο της Αττικής από ψηλά

Πάρνηθα χιόνια: Στα λευκά έχει ντυθεί η Πάρνηθα έπειτα από τις τελευταίες ημέρες κακοκαιρίας και στα λευκά θα παραμείνει καθώς σήμερα καταφθάνει στη χώρα μας η κακοκαιρία «Ηφαιστίων».

Πάρνηθα χιόνια: Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε το drone της ομάδας UpStories, που πέταξε πάνω από την χιονισμένη «Πάρνηθα» μετά από την κακοκαιρία «Ζηνοβία». Στα πλάνα φαίνονται τα ορεινά καταφύγια Φλαμπούρι και Μπάφι, που «βούλιαξαν» στο χιόνι μετά από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Και όλα αυτά, πριν κάνει την  εμφάνισή του ο «Ηφαιστίων» -το νέο κύμα χιονιά που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας. Το νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ηφαιστείων» καταφθάνει στη χώρα από σήμερα το απόγευμα, φέρνοντας μαζί του χιονοπτώσεις, παγετό και θυελλώδεις ανέμους. Ήδη από χθες πολλές περιοχές λαμβάνουν αυξημένα μέτρα «θωράκισης», προκειμένου να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα τον νέο χιονιά.

Ηφαιστίων κακοκαιρία: Τα κύρια χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, το έντονο ψύχος και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας, της Βόρειας Εύβοιας και της Κεντρικής και Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, και προς το βράδυ στην Αττική, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία έως το μεσημέρι και τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Ήπειρο από το μεσημέρι της Κυριακής.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, η οποία στα βόρεια θα αγγίξει τους τέσσερις με έξι βαθμούς. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, πρώτα στο Ιόνιο και στον Θερμαϊκό και στη συνέχεια στο Αιγαίο και θα φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Δείτε το κατάλευκο βίντεο από το drone της ομάδας UpStories
Δείτε ακόμη:

«Ηφαιστίων»: Έρχεται γερός χιονιάς – Παγετός και ισχυροί άνεμοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις