Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Κυριακή: Χιόνια ίσως και στο κέντρο της Αθήνας, λέει ο Καλλιάνος
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Κυριακή: Χιόνια ίσως και στο κέντρο της Αθήνας, λέει ο Καλλιάνος

Κακοκαιρία Κυριακή: Στο ξεκίνημα της κακοκαιρίας θα επηρεαστούν από τοπικές χιονοπτώσεις κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, κυρίως η δυτική, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Κακοκαιρία Κυριακή: Χιονοπτώσεις, θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας είναι το σκηνικό του καιρού που προμηνύεται από το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, βρισκόμαστε «εν αναμονή μιας αξιόλογης ψυχρής εισβολής η οποία θα έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με τη «Ζηνοβία». Αυτό σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, οι άνεμοι (βοριάδες) σταδιακά θα ενισχυθούν και θα πνέουν έως και 9-10 μποφόρ στα πελάγη, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα εκδηλώνονται και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική περαιτέρω πτώση».

«Περιμένουμε δηλαδή με λίγα λόγια πολλές χιονοπτώσεις, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα: θα πέσει δηλαδή η θερμοκρασία 13 με 14 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από 48 ώρες. Στην Αθήνα θα είμαστε γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια προάστια δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες», τόνιζε και νωρίτερα το πρωί σε δηλώσεις του στο Thema FM για το σκηνικό του καιρού ο Γιάννης Καλλιάνος.

Κακοκαιρία Κυριακή: Η κακοκαιρία ξεκινά από τα Βόρεια

Στο ξεκίνημα της κακοκαιρίας θα επηρεαστούν από τοπικές χιονοπτώσεις κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, κυρίως η δυτική, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, το πέρασμα του χιονιά από τις παραπάνω περιοχές θα είναι: «Στην κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι ακόμη πιο τοπικά. Στη Θράκη ίσως επιμείνουν χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και τη Δευτέρα» αναφέρει ο μετεωρολόγος για το σκηνικό του καιρού από το πρωί της Κυριακής.

Φαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής, οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν χαμηλότερα γεωγραφικά και θα επηρεάζουν τα εξής διαμερίσματα:

Νοτιοανατολική Θεσσαλία (κυρίως Πήλιο)
Ανατολική Στερεά (και Αττική)
Εύβοια και Σποράδες
Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησος
Κυκλάδες (χιόνια σχετικά χαμηλά στα βόρεια τμήματα τους)
Κρήτη (χιόνια σε ορεινά και τοπικά σε ημιορεινά της δυτικής Κρήτης)
Χιόνια ακόμη και στα πεδινά το σκηνικό του καιρού

Συνεχίζοντας την πρόβλεψη για την εξέλιξη του χιονιά, ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, τα χιόνια θα απασχολήσουν εννοείται τα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και σε αρκετές περιοχές ακόμη και χαμηλότερα υψόμετρα.

Έτσι τα πρωινά Δευτέρας και Τρίτης οι χιονοπτώσεις στην Αθηνών – Λαμίας θα φτάσουν χαμηλά ως και τα 100-150 μέτρα υψόμετρο. Αντίστοιχα στην Κορίνθου – Τριπόλεως το χιόνι, από την επέλαση του ψυχρού καιρού, θα φτάσουν έως και τα 250-300 μέτρα. Ο κ. Καλλιάνος εξηγεί πως είναι πιθανό να δούμε αντίστοιχο σκηνικό καιρού με έντονη χιονόπτωση σε διάφορους νομούς που βρίσκονται κοντά στις Εθνικές Οδούς.

Κακοκαιρία Κυριακή: Χιόνια και στην Αττική από την Κυριακή το βράδυ

Στην Αττική, από το βράδυ της Κυριακής και ιδιαιτέρως τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι χιονοπτώσεις θα επηρεάζουν τμήματα του νομού από το υψόμετρο των 250-300 μέτρων και υψηλότερα. Ο Γιάννης Καλλιάνος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως λέει, σύμφωνα με το σκηνικό του καιρού αναμένεται να χιονίσει από τα βόρεια προάστια και βορειότερα, ενώ ακόμη δεν είναι σαφές αν θα χιονίσει στο κέντρο, δίνοντας πιθανότητα 45-50% για πρόσκαιρη χιονόπτωση και στο κέντρο της πόλης της Αθήνας.

Κακοκαιρία Κυριακή: Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις