Στρατηγός Σουλεϊμανί: Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη δολοφονία του Ιρανού ηγέτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγός Σουλεϊμανί: Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη δολοφονία του Ιρανού ηγέτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

Στρατηγός Σουλεϊμανί: «Η Ελλάδα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράκ», τονίζει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

03.01.2020 | 20:33

Στρατηγός Σουλεϊμανί: Ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου του Ιράν, Κασέμ Σουλεϊμανί, εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ. «Η Ελλάδα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράκ», τονίζει αρχικά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. «Προτεραιότητα συνεχίζει να είναι η σταθερότητα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής και η αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης. Μόνο έτσι ο λαός του Ιράκ θα μπορέσει να επανέλθει σε μια ομαλή καθημερινότητα, απαλλαγμένος από τη βία και την τρομοκρατία» σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Μάλιστα την ανησυχία του για τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η εν λόγω δολοφονική κίνηση των ΗΠΑ, εξέφρασε και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. «Σημειώθηκε ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να επιδεινώσει σοβαρά την κατάσταση στην περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο. Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την «ανησυχία» τους για τον θάνατο του Σουλεϊμανί από το αμερικανικό πυραυλικό πλήγμα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Παράλληλα στο γεγονός αναφέρθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι συνέπειες από το αμερικανικό πλήγμα που είχε ως στόχο τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Η στιγμή της επίθεσης:
Exit mobile version