Αθήνα

°C

Κυριακή

25

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λιάκος EastMed: Ο καθηγητής εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιάκος EastMed: Ο καθηγητής εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ

Λιάκος EastMed: Ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση για τον EastMed με την Κύπρο και το Ισραήλ.

Λιάκος EastMed: Θέση αντίθετη με αυτή της Κουμουνδούρου για τη συμφωνία του EastMed πήρε ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, µέλος του Πολιτικού Συµβουλίου του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία. Ο κ. Λιάκος με ανάρτησή του facebook υποστηρίζει ότι η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed θα αποβεί μοιραία. Μάλιστα αναφέρει πως η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου και παράλληλα χαρακτηρίζει έωλη και τυχοδιωκτική τη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Ενδεικτικά γράφει «μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση για τον EastMed με την Κύπρο και το Ισραήλ και σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για μια «θετική συμφωνία που αναβαθμίζει την θέση της Ελλάδας, ως ενεργειακού κόμβου στην περιοχή και την ενίσχυση του γεωπολιτικού της ρόλου».

Λιάκος EastMed: Η ανάρτηση στο facebook

Η ευγενής μας τύφλωσις. Φοβάμαι ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med θα αποδειχθεί μοιραία. Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του. Με την συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην υλοποίησή του, ακούγεται ως αιρετική και περιθωριακή φωνή κάθε αντίθετη άποψη, που λέει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, ότι είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες)-Ισραήλ και Αιγύπτου, και ότι μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα, δεν μπορεί να ελέγξει. Επιτρέψτε μου, αλλά τη θεωρώ πολιτική αυτοχειριασμού. Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις