Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σουλεϊμανί Ιράν: Το tweet της πρεσβευτού των ΗΠΑ που άφησε υπόνοιες για τη δολοφονία του στρατηγού
ΚΟΣΜΟΣ

Σουλεϊμανί Ιράν: Το tweet της πρεσβευτού των ΗΠΑ που άφησε υπόνοιες για τη δολοφονία του στρατηγού

Σουλεϊμανί Ιράν: Σε χθεσινό της tweet, η πρεσβευτής Γκάρμπερ αναφερόταν στην αναβολή της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Λευκωσία.

Σουλεϊμανί ΙράνΕρωτηματικά αφήνει στην κοινή γνώμη, όσον αφορά τη δολοφονία του Ιρανού υποστρατήγου, το tweet Αμερικανίδας πρεσβευτού στην Κύπρο το οποίο εξηγούσε ότι η επίσκεψη Πομπέο στη Λευκωσία αναβάλλεται. Σε χθεσινό της tweet, η πρεσβευτής Γκάρμπερ αναφερόταν στην αναβολή της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Λευκωσία, που είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιανουαρίου. Ως αιτία της ακύρωσης της επίσκεψης επικαλέστηκε την «ασφάλεια και προστασία των Αμερικανών», που όπως τόνισε, πρέπει να είναι «η κορυφαία μας προτεραιότητα.

«Είμαι απογοητευμένη που ο Υπουργός Πομπέο πρέπει να αναβάλλει την επίσκεψή του στην Κύπρο, αλλά η ασφάλεια και προστασία των Αμερικανών πρέπει να είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα», έγραψε χθες. Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστός ο θάνατος του Ιρανού υποστρατήγου, σε βομβαρδισμό, στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, που όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο έγινε «κατά διαταγή του προέδρου».

Σουλεϊμανί Ιράν: Το tweet του Τραμπ

Υπό το ίδιο πρίσμα, της επικείμενης επίθεσης κατά του Κασέμ Σουλεϊμανί θα μπορούσε να ερμηνευτεί και το tweet του Αμερικανού προέδρου την παραμονή της πρωτοχρονιάς, που όπως είχε πει, είχε μια «πολύ καλή συνάντηση για τη Μέση Ανατολή».

«Πολύ καλή συνάντηση για τη Μέση Ανατολή, τον Στρατό και το Εμπόριο. Επιστρέφω στον Νότιο Λευκό Οίκο», είχε γράψει ο Ντόναλντ Τραμπ από τη Φλόριντα, όπου βρισκόταν, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Μάλιστα, είχε προσθέσει ότι θα κάνει «ενημερώσεις όλη την ημέρα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις