Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιρανός στρατηγός: Η Ρωσία για την δολοφονία του Σουλεϊμανί – Ορίστηκε ο διάδοχος
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανός στρατηγός: Η Ρωσία για την δολοφονία του Σουλεϊμανί – Ορίστηκε ο διάδοχος

Ιρανός στρατηγός: Αξιωματούχος του υπουργείου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του Κρεμλίνου προς τον ιρανικό λαό

Ιρανός στρατηγός: Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι ο φόνος του επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς και αρχιτέκτονα της αυξανόμενης στρατιωτικής επιρροής της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, θα αυξήσει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Θεωρούμε τον φόνο του Σουλεϊμανί από αμερικανικό πυραυλικό πλήγμα στα προάστια της Βαγδάτης ένα παράτολμο βήμα που θα οδηγήσει στην αύξηση των εντάσεων σε όλη την περιοχή. Ο Σουλεϊμανί υπηρετούσε πιστά τον σκοπό της προστασίας των ιρανικών εθνικών συμφερόντων», δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών στο Sputnik. «Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τον ιρανικό λαό», τόνισε ο αξιωματούχος.

Ιρανός στρατηγός: Εντολή Τραμπ η εξόντωση του υποστράτηγου

Ιρανός στρατηγός: Ο διάδοχος του φονευθέντος

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν διόρισε τον υπαρχηγό του φονευθέντος διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί, τον ταξίαρχο Εσμαΐλ Καανί, ως διάδοχο του Σουλεϊμανί επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς, έγινε γνωστό από ιρανικά μέσα ενημέρωσης. «Μετά το μαρτύριο του ένδοξου στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, διορίζω τον ταξίαρχο Εσμαΐλ Καανί διοικητή της Δύναμης Κουντς» των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, αναφέρει ο Ανώτατος Ηγέτης Αλί Χαμενεΐ σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του και μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το πρόγραμμα της Δύναμης Κουντς «θα μείνει όπως ακριβώς ήταν επί του προκατόχου του», προστίθεται στη δήλωση του Χαμενεΐ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις