Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ινδονησία πλημμύρες: 43 νεκροί από την τραγωδία στην Τζακάρτα
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία πλημμύρες: 43 νεκροί από την τραγωδία στην Τζακάρτα

Ινδονησία πλημμύρες: Οι πλημμύρες που ξεκίνησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν οι χειρότερες στην Ινδονησία από το 2013.

Ινδονησία πλημμύρες: Δεν έχει τέλος το δράμα από τις φονικές πλημμύρες στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα με τους νεκρούς να φθάνουν πλέον τους 43 μετά τον εντοπισμό κι άλλων σορών από τα σωστικά συνεργεία καθώς υποχωρούν τα νερά. 182 γειτονιές στη Τζακάρτα πλημμύρισαν από τις καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων και την άνοδο της στάθμης των ποταμών, ενώ δώδεκα άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από κατολισθήσεις σε προάστια της πολυπληθέστερης πόλης της Ινδονησίας και της νοτιανατολικής Ασίας.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται εκείνοι που πνίγηκαν ή έπαθαν ηλεκτροπληξία, ενώ τρεις ηλικιωμένοι πέθαναν από υποθερμία. Οι πλημμύρες που ξεκίνησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν οι χειρότερες στην Ινδονησία από το 2013, όταν έχασαν τις ζωές τους 57 άνθρωποι στην Τζακάρτα. Τα νερά άρχισαν να υποχωρούν σε κάποια σημεία της πόλης επιτρέποντας σε κάποιους από τους 397.000 κατοίκους, που διέφυγαν σε καταφύγια, να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ινδονησία πλημμύρες: Το αεροδρόμιο της Τζακάρτα, που είχε κλείσει λόγω των πλημμυρών, ξανάνοιξε.

Όσοι γύρισαν, βρέθηκαν αντιμέτωποι μ’ ένα αποκαρδιωτικό θέαμα: δρόμοι σκεπασμένοι από λάσπες και φερτές ύλες, αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα νερά στοιβαγμένα σε στενοσόκακα, πεζοδρόμια γεμάτα γλάστρες, οικιακά σκεύη, παντόφλες, παλιές φωτογραφίες… Οι Αρχές της Ινδονησίας επωφελήθηκαν από την υποχώρηση των υδάτων για να καθαρίσουν τις λάσπες, ενώ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το αεροδρόμιο της Τζακάρτα, που είχε κλείσει λόγω των πλημμυρών, ξανάνοιξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις