Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απίστευτο περιστατικό: Έσκισε το «Μπούστο γυναίκας» του Πικάσο
ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο περιστατικό: Έσκισε το «Μπούστο γυναίκας» του Πικάσο

Απίστευτο περιστατικό: Σημαντικές φθορές στο έργο «Μπούστο γυναίκας» στην πινακοθήκη Tate Modern από επίθεση νεαρού βανδάλου.

Απίστευτο περιστατικό: Ένας 20χρονος από το βορειοδυτικό Λονδίνο συνελήφθη στην πινακοθήκη Tate Modern με την κατηγορία ότι έσκισε το «Μπούστο γυναίκας» του Πάμπλο Πικάσο, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον πίνακα του σπουδαίου Ισπανού ζωγράφου. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο 20χρονος Shakeel Massey είναι «εγκληματική φθορά» κατά έργου τέχνης. Μάλιστα το δικαστήριο αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση και θα καθίσει προφυλακισμένος έως τις 30 Ιανουαρίου, οπότε θα εμφανιστεί στο Inner London Crown Court για προκαταρκτική δίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πινακοθήκης, το έργο κοστίζει περί τα 20 εκατομμύρια λίρες και ο Πικάσο το φιλοτέχνησε στο Παρίσι τον Μάιο του 1944, κατά τους τελευταίους μήνες της ναζιστικής κατοχής. Ο πίνακας αναπαριστά την ερωμένη και μούσα του, Ντόρα Μάαρ σε ημιαφηρημένο ύφος, φορώντας ένα καπέλο και πράσινα ρούχα, ενώ κάθεται σε μια μαύρη μεταλλική καρέκλα. «Το έργο τέχνης βρίσκεται στα χέρια της ομάδας συντήρησης προς εκτίμηση. Η Tate Modern παραμένει ανοιχτή», ήταν η λακωνική δήλωση του εκπροσώπου της Πινακοθήκης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις