Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αναχώρηση Νετανιάχου: Φεύγει από την Αθήνα μετά τον φόνο του Κασέμ Σουλεϊμανί
ΛΟΓΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝΙ

Αναχώρηση Νετανιάχου: Φεύγει από την Αθήνα μετά τον φόνο του Κασέμ Σουλεϊμανί

Αναχώρηση Νετανιάχου: «Σήμερα οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί διέπραξαν ένα ωμό έγκλημα».

Αναχώρηση Νετανιάχου: Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα αναχωρήσει νωρίτερα από την Αθήνα έπειτα από τον φόνο στη Βαγδάτη από τις ΗΠΑ του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί ισχυρού απεσταλμένου της Τεχεράνης για τις ιρακινές υποθέσεις. Ο πανίσχυρος Ιρανός στράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί έπεσε νεκρός μετά από επίθεση των ΗΠΑ στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Περιχαρής ο Τραμπ μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Ιρανού αξιωματικού. Με εντολή του πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το βράδυ της Πέμπτης έγινε επίθεση με τρεις ρουκέτες στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ο πανίσχυρος Ιρανός στράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ θα οδηγήσει σε αύξηση της έντασης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον λαό του Ιράν, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα αναχωρήσει νωρίτερα από την Αθήνα, ενώ ήταν προγραμματισμένο να φύγει αύριο, έπειτα από τον φόνο στη Βαγδάτη από τις ΗΠΑ του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί ισχυρού απεσταλμένου της Τεχεράνης για τις ιρακινές υποθέσεις. Την είδηση ανακοίνωσε στην Ιερουσαλήμ ένας αξιωματούχος από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP.
Νεκρός ο ιρανός στρατηγός

Αναχώρηση Νετανιάχου: Φόβοι για αντίποινα

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε ότι οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο συναγερμό φοβούμενες αντίποινα από το Ιράν ή από φιλικές προς αυτό δυνάμεις μετά τον φόνο του Σουλεϊμανί, ενώ ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και σε πρεσβείες της χώρας. Ο υπουργός Άμυνας Ναφτάλι Μπένετ και ο επικεφαλής του ισραηλινού ΓΕΕΘΑ Αβίβ Κοχάνι μαζί με ανώτατα στελέχη του στρατού θα συναντηθούν εκτάκτως στο Τελ Αβίβ.

Ιρανός αξιωματούχος προειδοποιεί το Ισραήλ ότι «θα θρηνήσει» σύντομα. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Ραμεζάν Σαρίφ διεμήνυσε μέσω της τηλεόρασης ότι ΗΠΑ και Ισραήλ θα λάβουν «σκληρή απάντηση» για την εξόντωση του Σουλεϊμανί. «Σήμερα οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί διέπραξαν ένα ωμό έγκλημα κατά παράβαση του διεθνούς Δικαίου και να είναι σίγουροι ότι θα λάβουν σκληρή απάντηση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις