Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μουρούτσος Αντιπλοίαρχος: Η απόφαση για τον χρυσό Ολυμπιονίκη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουρούτσος Αντιπλοίαρχος: Η απόφαση για τον χρυσό Ολυμπιονίκη

Μουρούτσος Αντιπλοίαρχος: Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση για την προαγωγή κατ' εκλογή στο βαθμό του αντιπλοιάρχου του χρυσού ολυμπιονίκη του Ταεκβοντό.

Μουρούτσος ΑντιπλοίαρχοςΔημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση για την προαγωγή κατ’ εκλογή στο βαθμό του αντιπλοιάρχου του χρυσού ολυμπιονίκη του Ταεκβοντό, στην κατηγορία των 58 κιλών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 Μιχάλη Μουρούτσου.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο χρυσός ολυμπιονίκης τίθεται μετά την αντιπλοίαρχο Ειρήνη Αϊνδηλή μέλος της εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής του ανσάμπλ, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μιχάλης Μουρούτσος βιογραφικό: Η σύντομη βιογραφία του αθλητή

Ο Μιχάλης Μουρούτσος (29 Φεβρουαρίου 1980, Λαγκάδια Αρκαδίας) είναι Έλληνας αθλητής του Ταεκβοντό, που αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 58 κιλών το 2000 και επίσης το 2004 στην Αθήνα, όπου κατέλαβε την 5η θέση. Έγινε μάλιστα ο πρώτος αθλητής (χρονολογικά, καθώς η κατηγορία του διεξήχθη πρώτη στο Σίδνεϊ) που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο άθλημα αυτό στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατάφερε να γίνει χρυσός ολυμπιονίκης με τη βοήθεια του προπονητή του Θοδωρή Κανελλόπουλου,που του πρόσφερε τις απαραίτητες γνώσεις και τον εκπαίδευσε.

Γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου του 1980 στο χωριό Λαγκάδια Αρκαδίας και είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο άθλημά του, όπως επίσης και έξι νταν. Ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα το 1987. Ομάδα του είναι ο Α.Σ. Δάφνης. Έχει βαθμό αξιωματικού της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Το όνομά του έχει δοθεί τιμητικά στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Δάφνης. Από το Σεπτέμβριο του 2013 είναι επικεφαλής του τμήματος ταεκβοντό του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις