Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κύργιος πυρκαγιές: Κίνηση ανθρωπιάς από τον τενίστα για την Αυστραλία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύργιος πυρκαγιές: Κίνηση ανθρωπιάς από τον τενίστα για την Αυστραλία

Κύργιος πυρκαγιές: Ο Νικ Κύργιος μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media ανακοίνωσε πως για κάθε άσο που θα παίρνει θα χαρίζει 200 δολάρια για την ενίσχυση όσων το έχουν ανάγκη.

Κύργιος πυρκαγιέςΣε μια σπουδαία κίνηση προβαίνει ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, Νικ Κύργιος. Οι φονικές φωτιές εξακολουθούν να μαίνονται στην Αυστραλία και έχουν κατακάψει περισσότερα από 40 εκατομμύρια τμ εκτάσεων, ενώ σχεδόν καθημερινά δημιουργούνται νέες εστίες που εξαιτίας του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων εξαπλώνονται. Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς πραγματοποιούνται μεγάλες εκκενώσεις πληθυσμών και εκτεταμένες επιχειρήσεις διάσωσης σε παραλιακές ζώνες. Την ίδια στιγμή αρκετοί πολίτες εξακολουθούν να αγνοούνται με τον φόβο ότι μπορεί να έχουν παγιδευτεί και να είναι νεκροί, ενώ ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 15 νεκρούς.

Ο Νικ Κύργιος μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media ανακοίνωσε πως για κάθε άσο που θα παίρνει θα χαρίζει 200 δολάρια για την ενίσχυση όσων το έχουν ανάγκη, ενώ δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει και άλλες δράσεις. Ήδη, έχει μιλήσει με την Ομοσπονδία τένις της χώρας και έχει ζητήσει να διοργανωθεί ένα μικρό τουρνουά ή έστω κάποιος αγώνας επίδειξης με τα έσοδα να πηγαίνουν σε όσους το χρειάζονται. Επιπρόσθετα, μέσα από το ίδρυμα του θα αναλάβει δράσεις για τα μικρά παιδιά, αλλά και για τα ζώα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Prayers and thoughts to everyone involved 😓❤️ Firefighters, animals, families, don’t lose faith.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NK (@k1ngkyrg1os) στις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις