Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να κάνω οικονομία: 4 μαγικά για να μην μένεις χωρίς χρήματα στο τέλους του μήνα
PLUS

Πώς να κάνω οικονομία: 4 μαγικά για να μην μένεις χωρίς χρήματα στο τέλους του μήνα

Πώς να κάνω οικονομία: Οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουμε μικρά ποσά σε καθημερινή βάση τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να μηδενίζουν τον τραπεζικό μας λογαριασμό σε χρόνο ρεκόρ.

Πώς να κάνω οικονομία: Φίλοι, συγγενείς, εορτάζοντες έχουν την τιμητική τους και το πορτοφόλι αδειάζει χωρίς καν να το καταλάβεις. Αυτό βέβαια συμβαίνει κάθε μήνα πριν προλάβεις να σβήσεις από το ημερολόγιο τον αριθμό 15, έχεις ξοδέψει όλο σου τα 2/3 του μισθού σου μην μπορώντας να κάνεις καμία οικονομία. «Σπας» το κεφάλι σου να δεις τι έκανες, πού πήγες και τελικά πού έδωσες τόσα χρήματα αλλά πουθενά… η απάντηση.

Λοιπόν, οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουμε μικρά ποσά σε καθημερινή βάση τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να μηδενίζουν τον τραπεζικό μας λογαριασμό σε χρόνο ρεκόρ. Παραγγέλνεις διαρκώς καφέ στο γραφείο.Στον πρώτο πρωινό πάμε πίσω καθώς όλες μας θέλουμε λίγη καφεΐνη για να λειτουργήσουμε αλλά κάπου εκεί πρέπει να τελειώσει το ντελίβερι. Αν το σκεφτείς καταλήγεις να ξοδεύεις αρκετά ευρώ εβδομαδιαία (ακα και μηνιαία) για αυτήν σου την συνήθεια.

1. Πώς να κάνω οικονομία: Προσοχή στο φαγητό ✔

Πολλές φορές σου είναι δύσκολο να αντισταθείς σε μία προσφορά στο super market. Και σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ το ίδιο κάνω. Ας πούμε ότι για παράδειγμα αγόρασες μερικές μπριζόλες παραπάνω από ότι χρειαζόσουν! Μπορείς να κλείσεις αεροστεγώς τα φαγητά σου και να αποθηκεύσεις στο ψυγείο ή τον καταψύκτη σου, χωρίς να φοβάσαι να μη χαλάσουν. Γέμισε το νεροχύτη σου με νερό μέχρι τη μέση. Βάλε τη μπριζόλα σου σε μία πλαστική σακούλα με φερμουάρ και άσε ένα μικρό άνοιγμα. Βύθισε τη μισή σακούλα μέσα στο νερό. Η πίεση του νερού θα διώξει όλο τον αέρα μέσα από τη σακούλα σου!

2. Πώς να κάνω οικονομία: Προσοχή στην σπατάλη του ρεύματος ✔

Αν θέλεις να μειώσεις και το λογαριασμό σου στη ΔΕΗ, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τις απλές λάμπες σου με λάμπες LED. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές, αλλά διαρκούν 50 φορές περισσότερο και οι ενεργειακές απαιτήσεις τους είναι πολύ-πολύ λιγότερες!

3.  Πώς να κάνω οικονομία: Ελεύθερο Wi-Fi ✔

Αν μένεις στην πολυκατοικία ή ο γείτονας σου έχει γρήγορο Internet, δοκίμασε το εξής. Μίλησε με το γείτονα σου, για να μοιραστείτε τους λογαριασμούς και να έχετε κι οι 2 γρήγορη σύνδεση. Αν θέλετε για ακόμα πιο επαγγελματικές καταστάσεις, δοκιμάστε να αγοράσετε από κοινού έναν ενισχυτή σήματος!

4. Πώς να κάνω οικονομία: Το κόλπο με τις μπαταρίες ✔

Πόσες φορές σου έχει τύχει να σου χαλάσει το τηλεχειριστήριο, να πας να αλλάξεις μπαταρίες και να έχεις μόνο μία; Αντί να τρέξεις στο κοντινότερο σουπερμαρκετ για μπαταρίες, κάνε το εξής κόλπο! Πάρε μία βίδα στο μήκος της μπαταρίας και την καινούργια μπαταρία. Βάλτες στο τηλεχειστήριο και voila! Λειτουργεί και πάλι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις