Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ηρωίνης Μαγνησία: Οργανώσεις “συγκοινωνούντα δοχεία” διακινούσαν “λευκό θάνατο”
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ηρωίνης Μαγνησία: Οργανώσεις “συγκοινωνούντα δοχεία” διακινούσαν “λευκό θάνατο”

Διακίνηση ηρωίνης Μαγνησία: Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, υπολογίζεται ότι το παράνομο όφελος που αποκόμισαν οι δράστες, ανέρχεται στα 60.000 ευρώ περίπου.

Διακίνηση ηρωίνης Μαγνησία: Δύο εγκληματικές οργανώσεις, που λειτουργούσαν, κατά την Αστυνομία, σαν… συγκοινωνούντα δοχεία, εξαρθρώθηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Βόλου με τη σύλληψη εννέα ατόμων, ηλικίας από 35 έως 67 χρόνων, ενώ  η δικογραφία περιλαμβάνει κι ένα ακόμη μέλος των ομάδων, το οποίο βρίσκεται για παρεμφερή υπόθεση έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δύο οργανώσεις δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Από την αξιοποίηση των στοιχείων, που περιήλθαν σε γνώση της Ασφάλειας Βόλου, εξακριβώθηκε ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και παράλληλη διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του  έτους, μέχρι και σήμερα.

Αντικαθιστούσαν τα τηλέφωνα

Ως προς τον τρόπο δράση τους, αναφέρει η Αστυνομία, τα μέλη της κάθε  οργάνωσης, προκειμένου να μην εντοπιστούν, είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, τις οποίες κατά καιρούς αντικαθιστούσαν, ενώ παράλληλα λάμβαναν πολύ αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Στα 60.000 ευρώ τα κέρδη

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, υπολογίζεται ότι το παράνομο όφελος που αποκόμισαν οι δράστες, ανέρχεται στα 60.000 ευρώ περίπου.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

729,26 γραμμάρια ηρωίνης,71,37 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 11,85 γραμμάρια βουπρενορφίνης, 338 γραμμάρια νοθευτικής σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης, μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων ,μικροποσότητα σπόρων κάνναβης, επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές, ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους 434 γραμμαρίων, 11 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 23.480 ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και μία  δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δράσης των δύο οργανώσεων.

Συνεχίζεται η έρευνα

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις