Απάτη – επιχειρηματίες: Οι επιτήδειοι “χτύπησαν” ξανά μέσω τηλεφώνου

ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη – επιχειρηματίες: Οι επιτήδειοι “χτύπησαν” ξανά μέσω τηλεφώνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Απάτη - επιχειρηματίες: Αυτή τη φορά άπλωσαν τα τηλεφωνικά δίχτυα τους στη Θεσσαλία και ειδικότερα στην περιοχή των Τρικάλων.

01.01.2020 | 20:13

Απάτη – επιχειρηματίες: Οι επιτήδειοι, εξπέρ της απάτης, που εμφανίζονται τηλεφωνικά σε επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα είτε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων είτε στις αρχές της τουριστικής περιόδου, όταν στόχος τους είναι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, χτυπάνε ξανά!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτή τη φορά άπλωσαν τα τηλεφωνικά δίχτυα τους στη Θεσσαλία και ειδικότερα στην περιοχή των Τρικάλων, όπως γίνεται γνωστό μέσα από τις καταγγελίες των επαγγελματιών, που προσπαθούν για το καλύτερο ημέρες εορτών. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι εμπλέκουν στα τηλεφωνήματά τους και το Επιμελητήριο του Νομού, για να δώσουν κύρος και αξιοπιστία σε αυτά που αραδιάζουν στους ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων.

Αρκεί η παράθεση μιας καταγγελίας υπευθύνων επιχείρησης στα Τρίκαλα για να γίνει αντιληπτή η μηχανή που έχουν στήσει οι επιτήδειοι. Τηλεφώνησαν μέσα στις γιορτές και  ενημέρωσαν τους αρμόδιους ότι καλούν  -δήθεν- από μια διαφημιστική εταιρεία,  η οποία, τάχα, συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Τρικάλων και  ότι “τρέχουν” ένα πρόγραμμα  διαφήμισης για όλα τα μέλη του. Το κόστος προσθέτουν ανέρχεται  στα 33 €/μήνα και οι ίδιοι ζητούσαν τρίμηνη προκαταβολή…

Ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, που έγινε δέκτης των καταγγελιών για την αναφορά του από τους αγνώστους, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τα μέλη του ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί κρούσματα επιτήδειων με στόχο την απόσπαση χρημάτων.

Εφιστά σε όλους την προσοχή

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

“Άγνωστοι τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες (ισχυριζόμενοι ότι καλούν από διαφημιστική εταιρεία) ζητώντας χρηματικό αντίτιμο. Κατά την επικοινωνία τους αυτή, επικαλούνται μάλιστα, συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων!

Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά, το Επιμελητήριο Τρικάλων εφιστά σε όλους την προσοχή και ενημερώνει ότι ΔΕΝ έχει καμία απολύτως συνεργασία με καμία διαφημιστική εταιρεία που να απαιτείται η καταβολή χρημάτων από τα μέλη του και καλεί τα μέλη του να καταγγέλλουν αμέσως στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τους επιτήδειους”.

Και το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Η Alphafreepress, υπενθυμίζει ότι στα τέλη του περασμένου Μαΐου, με την έναρξη δηλαδή της τουριστικής σεζόν, και το Επιμελητήριο Κυκλάδων,  έπειτα από σχετικές καταγγελίες, ενημέρωνε  τα μέλη του ότι εκείνες τις ημέρες, είχαν παρατηρηθεί   κρούσματα επιτηδείων με στόχο την απόσπαση χρημάτων.

Ζητούσαν επιβεβαίωση στοιχείων

Ανέφερε η ανακοίνωση:

“Άγνωστοι τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες (είτε από απόκρυψη, είτε από αριθμούς εξωτερικού) και ισχυριζόμενοι ότι καλούν από την Υπηρεσία Επαγγελματιών Κυκλάδων, ζητούν την επιβεβαίωση των στοιχείων τους για τη δήθεν δημιουργία τουριστικού οδηγού (ο οποίος δεν υπάρχει), και με χρηματικό αντίτιμο. Κατά την επικοινωνία τους αυτή, επικαλούνται μάλιστα, όχι μόνο το όνομα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, αλλά και άλλων φορέων”.

Exit mobile version